Građani Montemorelosa u Meksiku ostali su u čudu kada su otkrili da je na tom području padao grad koji oblikom podseća na koronavirus.

Društvene mreže bile su preplavljene fotografijama “čudnog grada”, a odmah su počele da kruže teorije zavere o tome kako se to dogodilo.

∀fridi Bhayi@s_shah95

When it hails, it looks like small balls or spheres of ice. Today in district Khyber, it was hailing and surprisingly one thing that got the attention of us is like that of corona virus shape hail..😷

Погледај слику на Твитеру
Погледај друге твитове корисника ∀fridi Bhayi

Jedna od zastupljenijih teorija je te da je ovo sve Božji znak i da ovim činom “podseća ljude da ostanu u kućama” pošto se zemlja nalazi pred snažnim talasom širenja koronavirusa. Neki, pak, smatraju da je ovo “subliminalna poruka našeg tvorca”.

Meteorolog i konsultat pri Svetskoj meteorološkoj organizaciji Hoze Migel Vinas opovrgao je novonastale teorije, rekavši da je grad izgledao “sasvim normalno”.

– Unutar oluje grad dobija sferični oblik i akumulira slojeve leda na vrhu. Tokom snažnih oluja, kada grad postane prilično krupan, većina njih se spoji i udaraju jedni u druge, što utiče na stvaranje šiljaka od leda – istakao je Vinas, a prenosi “Dejli mejl”.

– Stoga, ono što padne na zemlju su spljošteni ledeni diskovi koji su nastali od snažnih udaraca i spajanjem sa gradom različitih veličina, što utiče da imaju oblik zvezda – dodao je on.

Ipak, ovo građane nije umirilo, s obzirom na to da je u toj državi 54.346 osoba zaraženo koronavirusom, dok je 5.666 preminulo.

(Espreso.rs/Informer)