Foto:unsplash

Često se dešava da nam nekad jednostavno ništa ne ide od ruke, a jedino objašnjenje je “loš dan”. Možda zato što planete određuju kojim danom treba započeti neke stvari, a koje zaobići u širokom luku, jer ćemo uspjeti samo da se iznerviramo.

Astrologija otkriva kojim danom koja planeta vlada i kako treba postupati – utorkom ne započinjite zajednički život, četvrtkom obavite najvažnije sastanke!

PONEDJELJAK

Na engleskom jeziku „Monday“ – ponedjeljak je dan kojim vlada Mjesec, što donekle objašnjava sva ona promjenjiva raspoloženja početkom svake sedmice.

Ipak, ponedjeljak je za velike poduhvate poput planiranja velikih poslova, uređenja doma ili kupoprodaje nekretnina, savršen za sve rođene u znaku Raka.

Savjet za ostale, bez obzira na znak horoskopa, ponedeljkom koji je u vrijeme mladog mjeseca,
započinjite one poslove i pitanja koji imaju uticaja na cijelu porodicu. .

UTORAK

Dan kojim vlada Mars, pa treba biti aktivan, trenirati, baviti se sportom, donostiti odluke ukoliko ste rukovodioci, izbjegavati svađu i sukobe.

Ovo je odličan dan za Ovnove, a donekle i Škorpione, ali i za započinjanje sudskog procesa, neke istrage i dolaženje do istinitih podataka i činjenica.

Svi, bez obzira na znak, trebali bi energiju koju osjećaju utorkom, trošiti na pozitivne stvari, a izbjegavati destruktivnost.

Iskoristite li svu energiju u nešto produktivno, očekuju se uspješni rezultati. Utorkom nije dobro započinjati brak ili vezu zbog mogućnosti čestih sukoba i problema.

SRIJEDA

Merkurov dan, dan komunikacije, učenja, školovanja, putovanja, ali na kraćim relacijama.

Molbe, ponude, CV za posao, kao i slične dokumente, šaljite srijedom. Kontaktirajte sve koji vam mogu dati savjet, jer ćete tog dana sigurno biti mudro savjetovani.

Razgovarajte s djecom i mlađim osobama, posebno ako s njima imate problema, jer vam se smješi uspješnost u rješavanju problema, poboljšanje komunikacije i kvalitet razgovora.

Idite kod savjetnika u vezi bilo kakvog problemA koji imate, jer je srijeda dan za rješavanje problema i važnih pitanja. Ugovorite važne sastanke i trgujte, reklamirajte svoje proizvode.

ČETVRTAK

Ovim danom vlada Jupiter, planeta rasta i proširenja. Ukoliko planirate započeti posao u kojem očekujete dobru zaradu, izaberite utorak, a ako kupujete veliku stvar kao stan, kuću ili auto, potragu započnite četvrtkom.

Četvrtak je, također, dobar za organizaciju dobrotvornih zabava, humanitarnih akcija i slično.

Dobar dan za molitvu, početak učenja stranog jezika, ili odluku o putovanju u inostranstvo.

Četvrtkom izbjegnite upuštanja u hedonistička uživanja, pa i pretjerivanja u hrani,
piću i šopingu, posebno ako ste potencijalni šopingholičar.

PETAK

Omiljen svima, petak je emotivan dan kojim vlada Venera, pa je odličan za zaljubljivanje, vjenčanja, početak zajedničkog života, prosidbu ili pisanje ljubavnih pjesama.

Umjetnici i diplomati mogu očekivati povećanu produktivnost i tad bi trebali biti posebno aktivni.

Odličan dan za ginekološki pregled, te rješavanje bilo kakvih ženskih pitanja,
pa i za kupovanje odjeće, obuće, odlazak kod kozmetičara i frizera.

Osim toga, petak je idealan za plasiranje novih ideja i pregovore oko kreativnih projekata.

SUBOTA

Sjetite se roditelja, pa ih posjetite, jer subotom vlada Saturn, planet koji nas povezuje sa korjenima i porijeklom. Poklonite starijima ili siromašnima nešto što želite.

Obiđite planinska mjesta, ili putujte u planine. Idealan je i za posjete groblju, ali i za opuštanje uz porodične albume i nasljeđa.

Ovo je odličan dan za arheologe, rudare, geologe i sve novo i bitno što rade, trebali bi počinjati subotom.

Nije dobar dan za početak gradnje kuće, ali je dobar za obnovu onih starih.

NEDJELJA

Baš poput ponedjeljka, i nedjelja se može poistovjetiti s engleskim jezikom. „Sunday“- sunčev dan, pa je jasno da ovim danom vlada Sunce.

Dogovori s mužem i ocem tad su najuspješniji. Početak planiranja poslova, smišljanje kampanja, kako marketinških, tako i političkih.

Odličan dan za uvođenje pravila na poslu, u f irmi, ali i u svom domu. Želite li unaprijeđenje, ugovorite ručak, neformalni sastanak s onima koji odlučuju nedjeljom jer nećete zažaliti.

Odličan dan za sva okupljanja i priredbe, za držanje govora i javne nastupe, pa obavezno iskoristite ovaj dan želite li pažnju i podršku ljudi oko vas.