Nikol Krosli kosila je u nedelju svoje dvorište u Miklemu, severnom predgrađu Melburna, kada je primetila srebrni Mercedes zaustavljen na raskrsnici dve uske ulice. Uskoro se odigrala scena koju je odlučila da podeli na Fejsbuku, a fotografija koju je snimila razbesnela je i rastužila mnoge.

Na fotografiji iz njene objave u grupi za izgubljene ljubimce vidi se mali Džek Rasel terijer, kojeg je vlasnik izbacio iz automobila pored puta, na velikim australijskim vrućinama i kako on očajnički pokušava da stigne vozilo koje je ubrzavalo, prenosi “Net.hr”.

Vozač je psa, za kojeg se veruje da je Džek Rasel terijer, ostavio na putu i krenuo dalje. Pas je trčao za njim na 37 stepeni Celyijusa, ali nije mogao da uhvati terenca.

Ljubitelji životinja besni

Žena je uspela da snimi mutnu fotografiju, ali nije uspela da vidi registraciju vozila. Ispričala je kako je pas trčao za automobilom, a ona ih je pratila dok oboje nisu nestali iza ugla, prenosi “Dejli mejl”.

Dodala je kako je sat i po tražila psa, ali nije uspela da ga pronađe. Njena objava na Fejsbuku razbesnela je mnoge ljubitelje životinja, koji nisu mogli da veruju da neko može tako da ostavi psa.

Pljušte negativne reakcije

Fotografija je podeljena nekoliko hiljada puta, a mnogi su u komentarima izrazili tugu i bes.

“Jadan, sigurno je bio zbunjen i uplašen. Nadam se da je pronađen i da je na sigurnom”, “Ovo je odvratno. Mogli su barem da ostave psa u azilu”, samo su neke od reakcija korisnika.