ŽENA je donacijom bubrega spasila život policajcu iz Alabame koji ju je više puta strpao u zatvor.

Policajac Terrell Potter nekoliko je puta strpao Jocelynn James iza rešetaka dok se borila s ovisnošću o opijatima. Danas zahvaljuje njemu što je uspjela preokrenuti život, a nedavno mu je i uzvratila uslugu.

James je između 2007. i 2012. uhićena 16 puta zbog optužbi za drogu i krađe. Kaže kako je tad bila na mračnom mjestu i da je trijezna već nekoliko godina. Prošlog studenog pregledavala je Facebook i vidjela je kako Potter treba bubreg, piše Fox News.

Bubreg umirovljenog policajca bio je na samo 5% funkcionalnosti, no rekli su mu kako bi trebao čekati 7-8 godina na transplantaciju. “Samo sam bacila telefon i Duh Sveti rekao mi je tad da imam bubreg tog čovjeka”, rekla je James.

Testovi su pokazali kako je njezin bubreg kompatibilan i bivša ovisnica nije dugo razmišljala. “Da ste me pitali za sto imena potencijalnih donatora, njezino ime ne bi bilo na popisu”, rekao je Potter. “Jednostavno je nevjerojatno da je bila spremna to učiniti.”

“Krala je, drogirala se i radila stvari koje ne bi smjela raditi”, nastavio je. “Zaključao sam je nekoliko puta.”

James, koja trenutno vodi neprofitnu organizaciju koja ženama pruža savjete o drogama, darovala je svoj bubreg bivšem policajcu još u srpnju u Sveučilišnoj bolnici Vanderbilt u Nashvilleu.

“U mojim mislima radim samo ono što mi je Bog rekao, da mu dam svoj bubreg”, dodala je James. “Vrlo je ponizno imati nekoga tko bi vam dao dio svog tijela kako bi vam produžio život”, zaključio je Potter.

 

Izvor:index.hr