NI PANDEMIJA, ni mjere distanciranja nisu spriječile 88-godišnjeg Nicka Avtgesa da posjeti suprugu Marion koja boravi u Domu za starije. Kad je Dom zabranio posjete zbog koronavirusa, Nick je teško podnio odvajanje od 61-godišnje supruge, koju je u normalnim okolnostima posjećivao svaki dan.

Njihov sin Chris odlučio je pronaći način da ponovno ujedini roditelje. Objavio je na Facebooku kako traži nekoga tko posjeduje kamion s dizalicom te objasnio zašto mu treba.

Ubrzo je dobio nekoliko odgovora i na kraju je pronašao partnera u Peteru Tzannosu, prijatelju iz srednje škole koji je rekao da mu može pomoći.

Chris je dobio odobrenje od staračkog doma, smjestio je oca u dizalicu i podigli su ga tri kata, točno do prozora sobe u kojoj boravi Marion.

“Nisam je vidio tjedan dana. Da su me morali podići 10 katova, ne bi mi smetalo. Jednostavno sam je morao vidjeti”, kazao je Nick za Boston Globe.

“Bilo je nevjerojatno. Toliko predivno i emotivno, na više različitih načina”, kazao je njihov sin Chris.

Par je razgovarao oko 20 minuta, a prije spuštanja Nick je na prozoru postavio natpis na kojem je pisalo “Volim te, draga”, koji je pripremio prije nego što se upustio u ovu avanturu.