Doktor je hitno otišao u bolnicu nakon što je pozvan na hitnu operaciju. On se prijavio, presvukao i otišao pravo u operativno odeljenje. Sreo je dečakovog oca kako šeta hodnikom čekajući lekara. Kad ga je video, otac je povikao:

„Šta vam je trebalo toliko dugo da dođete? Zar ne znate da je život mog sina ugr0žen? Zar nemate osećaj odgovornosti?“

Doktor se nasmešio i odgovorio: „Izvinite, nisam bio u bolnici i došao sam čim sam primio poziv… A sada, molim Vas, smirite se da bih mogao da radim svoj posao.“

– Da se smirim? Šta da je Vaš sin sada u operacionoj sali, da li biste se smirili? „Da je vaš sin sada kritičan, šta biste radili?“ Rekao je otac ljutito.

Lekar se ponovo nasmešio i odgovorio: „Rekao bih kao što je to uradio Jovan u Bibliji.“

Došli smo sa zemlje i vraćamo se na zemlju, neka je blagosloveno ime Gospodnje. „Lekari ne mogu produžiti život. Idite i molite se za svog sina, a mi ćemo uraditi najbolje što znamo i možemo i po volji Božijoj“.

„Davanje saveta kad nismo pogođeni vrlo je lako“, promrmlja otac. Operacija je trajala nekoliko sati, nakon čega je lekar izašao zadovoljan.

„Hvala Bogu, Vaš sin je spasen!“ I ne čekajući očev odgovor, nastavio je da hoda. „Ako imate pitanja, pitajte medicinsku sestru!“

„Zašto je tako arogantan? Zar nije mogao da sačeka minut da ga pitam za stanje mog sina?“, Prokomentarisao je otac gledajući medicinsku sestru nakon što je lekar otišao.

Sestra je sa suzama u očima odgovorila: „On je juče izgubio sina, bio je na ispraćaju kada smo ga zvali za operaciju Vašeg sina. A sada, spasivši život vašeg sina, otišao da završi ispraćaj svom sinu.“

Pouka: Nikada ne osuđujte druge jer ne znate njihov život i kroz šta prolaze.

 

Izvor:srbija24.com