Zamislite samo da imate osmoro djece? Treba to obući, nahraniti, “natjerati” ih da idu na spavanje…

Spremiti djecu za spavanje za većinu roditelja je borba, ali kad imate osmoro djece – uključujući blizance i trojke – stvari mogu biti malo haotične.

Kloi Dunstan, 27- godišnja mama iz Perta u Australiji koja ima čak osmoro djece, podijelila je sa javnošću kako izgleda njena užurbana večernja rutina, piše Index.hr.

Naime, do svoje 22. godine Kloi je već imala troje djece, nakon čega su ona i njen suprug Rohan dobili trojke, a prošle godine su im se pridružili i blizanci.

 

Zauzeti roditelji brzo su naučili da se prilagode užurbanom načinu života, a to je značilo da moraju da budu nevjerovatno organizovani.

Ova mlada mama, koja je svu djecu začela prirodnim putem, na Jutjub kanalu redovno izvještava o detaljima iz njihovih života. Tako je u jednom videu otkrila da im pripreme za odlazak na spavanje počinju već u 16:30 sati, kada priprema večeru za cijelu porodicu.

U to vrijeme starija djeca često pomažu da se pospremi igraonica, dok oni mlađi imaju priliku da kratko odspavaju. Nakon večere, nešto prije 20 sati, slijedi kupanje djece i pranje zuba kako bi svi bili spremni za spavanje.

Kada legnu u krevete, slijedi čitanje priče. Od kad je postala mama, Kloi je prikupila više od hiljadu knjiga koje su uredno raspoređene na policama.