Osobe rođene u znaku Djevice su jako složena bića, često sa komplikovanim osobinama i karakteristikama.

Ipak, svako od nas bi u svom životu trebao imati jednu Djevicu, jer posjeduju neke jako lijepe karakteristike . Djevice su poznate po tome što su jako prizemne i imaju drugačiji pristup životu.

POZITIVNE OSOBINE:

1. Logičko razmišljanje: Djevica će prije donošenja bilo koje odluke razmisliti o svim mogućim ishodima.Ne voli kada stvari pođu po zlu pa će sve uvijek sagledati iz više uglova.

2. Vrijedne su:Djevice znaju da ako žele nešto postići moraju se za to debelo potruditi. One će provoditi i dan i noć na posli samo da bi sve stigli završiti na vrijeme.Njihov naporan rad ne prolazi nezapaženo i mnogi se dive njhovoj posvećenosti.

3. Lojalnost; Ako ste ikada bili u ljubavnoj vezi sa jednom Djevicom onda znate da su one jedan od najvjernijih znakova Zodijaka. Djevica vas nikada neće iznevjeriti. Njezina ljubav je beskrajna i uvijek iskrena.

4. Ljubaznost; Djevica je jedan od najljubaznijih horoskopskih znakova. Uvijek su ispunjeni ljubavlju. Imaju dobro srce i uvijek pokušavaju pomoći svima oko sebe.

5. Skromnost; Djevice su jako skromne osobe. Njihova skromnost je prirodna. Ponosni su na svoje uspjehe, ali se nikada sa tim ne hvale.
NEGATIVNE OSOBINE:

1. Kritičnost; Djevice su poznate po tome što imaju jako dobro kritičko razmišljanje, ali su poznate i po tome što vole da kritikuju druge. Oni čak i ne uzimaju u obzir svoju subjektivnost, ne razumiju da su ljudi takvi kakvi jesu i prilično im je teško promijeniti se.

2. Tvrdoglavost; Ako je Djevica nešto naumila, onda je niko ne može natjerati da promijeni svoje mišljenje. Čak i ako je ideja koja dolazi izvana mnogo bolja i usmjerit će Djevicu u boljem smjeru.

3. Pretjerana briga; Djevice vole da ugađaju. Nastoje da svi oko njih budu uvijek sretni.
To ih dovodi do činjenice da ponekad zaborave na sebe i njihova potreba da udovolje svima postaje vrlo nezdrava.

4. Razdražljivost; Djevica to nikad ne radi namjerno, ali ako neko uđe u njezinu zonu udobnosti i naruši mir, ona se jednostavno ne može suzdržati.

Ipak njen bijes nije opasan i brzo je prođe ljutnja.5. Perfekcionizam; Kao perfekcionisti, Djevice su spremne izludjeti sebe i sve oko sebe sitnicama. Baciće projekad na kome su dugo radili samo ako osjete da nije savršen.