Foto:unsplash

Šta donosi nova 2022? “Nadamo se 2022. kao godini koja će ispuniti naša očekivanja, a s obzirom na to koliko smo u prethodne dve godine zarozani, ta očekivanja su poprilična ali ja ne mogu da vam obećam da ćete iz nastupajuće godine izaći baš toliko ekstatični kao što u nju ulazite”.

Pogledajte šta očekuje svaki znak zodijaka:

OVAN

Ljubav: Jupiter u polju tajni, neaktivnosti, pasivnosti, blokiranosti baš i nije savršen podsticaj za kvalitetan odnos sa voljenom osobom.

Odnos će imati svoje uspone i padove naglašeno sve do početka proljeća od tada, a pogotovo od trenutka kada Jupiter uđe u vaše polje ličnosti početkom maja.

Ulazite u drugačiju fazu sa emotivnim partnerom fazu razrješenja, pokreta, zaključaka što kod nekih parova može rezultovati čak i brzinskom odlukom o početku zajedničkog života ili ulaska u brak, a u postojećim vezama može donijeti nova, zanimljiva zajednička iskustva i olakšanu komunikaciju.

Ono na šta treba skrenuti pažnju zauzetim Ovnovima jeste baš taj period do maja kada postoji ozbiljan potencijal za ulazak u tajnu emotivnu priču koja bi mogla poremetiti mnoge vaše planove i donijeti vam prilično velike komplikacije sa voljenom osobom.

Takođe sredina ljetnjeg perioda, kao i jesen 2022. mogu biti vrijeme kada ćete partner i vi imati naglašenu tenziju i problem u komunikaciji. Sa manje nervoze, ovo će se dati prevazići.

Slobodni Ovnovi – ako želite maksimalno da olakšate sebi bolje preskočite prvi kvartal naredne godine. Odnosi koji budu tada pokrenuti nose jedan lijep potencijal za probleme, komplikovanje sopstvenog života, trzavice.

Svjesna sam da ne možemo birati koga ćemo i kada zavjoleti ali ako ikako bude u vašoj moći preskočite ovaj period. Od pred kraj aprila potpuno drugačija priča.

Osobe koje vam tada uđu u život donose lepršavost, velike strasti, uživanje i jedan dašak impulsivnosti pa neće biti čudno ni ako brzinski donesete odluku o zajedničkom životu.

Takođe avgust, oktobar i decembar su isto odlični mjeseci za započinjanje novih emotivnih priča. Prošlost će tokom ove godine imati mali uticaj na vas možda u prvih par mjeseci godine i od oktobra do kraja 2022.

Posao: Poslovno, u ovoj godini će se smjenjivati faze planova, povlačenja ili čak blokiranosti sa fazama brzog napredovanja, razvoja, velikog priliva energije da zakoračite i pokrenete nešto novo.

Dokle god Jupiter bude u vašem prirodnom dvanaestom polju te uzlete kojima težite teško ćete moći da ostvarite. Do sredine proljeća više je aktuelno planiranje i pripremanje za drugačiji način funkcionisanja, nove poslovne početke.

Znači, do proljeća imamo period istraživanja, priprema, kreativnosti, razmišljanja a od proljeća odgovornosti, noviteta, razvoja, velikih poslovnih aktivnosti koje su povezane sa brzim napredovanjem i promjenama.

Jesen 2022. je posebno aktivna za vas to je period u kojem može izgledati kao da imate premalo vremena za sve ono što je potrebno obaviti pogotovo što tada postoji mogućnost da preuzmete previše obaveza na sebe ili da aktivirate dodatno poslovno angažovanje.

Po pitanju finansija godina koja nosi velike mogućnosti za zaradu, ali će troškovi sve vrijeme „pratiti u stopu“.

Zdravlje: Period do proljeća može donijeti pojačane probleme sa virusnim i bakteriološkim infekcijama, osjetljivim sinusima i prehladama. Jesen – mogućnost povreda, potreba za oprezom u saobraćaju.

BIK

Ljubav: Za Bikove je 2022. godina velikih ličnih promjena, ali i promjena u sektoru partnerstava. Pomračenja Sunca i Mjeseca u ovoj će se godini dešavati u vašem znaku, uvodeći vas u potpuno nove životno emotivne faze i tražeći od vas da se pokrenete.

Što ste na te promjene spremniji, svjesniji da se od vas očekuj lakše ćete i mirnije proći kroz talas transformacije koji zahvata vaša partnerstva i vas.

Ovo je godina za definisanje postojećih veza, bilo da su one kratkotrajne ili dugotrajne vrijeme je da se napravi presjek bilo u pravcu odvajanja (najprije zbog nezadovoljstva odnosom ili „treće osobe“), bilo u pravcu prelaska odnosa na viši nivo ulazak u zajednički život ili bračnu zajednicu.

Oni koji su već u braku – vaš odnos ulazi u fazu preispitivanja, a lako je moguće da će to preispitivanje aktivirati mogućnost ulaska u tajnu vezu ili zaljubljivanje u drugu osobu – najprije tokom drugog dijela proljeća i kroz ljeto 2022-e.

Bikovi će u ovoj godini po pitanju ljubavi naučiti šta je ono što zaista žele i čemu se raduju. Ako je to partner krenuće u ozbiljnijem pravcu. Ako nije – vrijeme odvajanja neizbježno dolazi.

Slobodni Bikovi – za vas je ovo jedna vrlo aktivna godina, pomalo dramatična, po malo više ispunjena strastima a jednim dijelom i prošlost može imati veliku ulogu u vašem ljubavnom životu.

Period do ulaska u proljeće vratiće neke „stare znance“, ali će istovremeno kroz posao i društvo, izlaske, društvene mreže donijeti nove ljubavne prilike.

April donosi ljubavne zanose, priče koje su obojene romantikom (ali eventualno i tajnom) dok će maj i jun biti posebno lijepi vi ste u nekoj, svojoj energiji i osjećate se odlično i emotivne veze započete u tom periodu donijeće vam veliko ljubavno zadovoljstvo.

Septembar je takođe za vas ljubavno dobar, dok će oktobar, novembar i decembar ponovo aktivirati mogućnost ljubavnih „povratnika“.

Posao: I poslovno je ovo godina promjena za vas. Prethodna, 2021. je donijela komplikacije, pritiske, reorganizaciju koja vam nije odgovarala i teškoće u poslovnom sektoru, ali i vaš osjećaj zablokiranosti i nemogućnosti da pobjegnete iz situacija, napravite iskorak i promjenu.

Takođe, sektor finansija je bio u opadanju, prilivi smanjeni a troškovi pojačani. U ovoj godini se lakši put ka tim istim promjenama otvara i to najprije u njenoj prvoj polovini.

Ovo jeste dobar period da se napravi iskorak Iako ćete vi imati još mogućnosti tokom ostatka godine, ali ne toliko dobrih i one mogu biti obojene vašom impulsivnošću, a samim tim postoji šansa i za pogrešne korake.

Sektor podrške, prijatelja i onih koji vas „guraju“ naprijed obojen je Jupiterovom energijom tokom prvih pet mjeseci i trebali biste da dozvolite onima koji vam žele dobro da utiču na vas, otvore vam nova vrata i podstaknu vas na promjenu.

Kada je finansijski segment u pitanju drugi dio godine nije savršen i može vam donijeti povećanje troškova i zabrinutost oko novca.

Zdravlje: Svoje zdravstveno stanje biste trebali redovnije da kontrolišete, jer se problemi na koje ne obraćate pažnju ili ih zanemarujete mogu pojačati. Češće zdravstvene tegobe hroničnim bolesnicima.

BLIZANCI

Ljubav: Jupiter u znaku Riba vam odgovara u poslovnoj, ali ne u emotivnoj sferi Jupiter je planeta koja predstavlja vašeg partnera a znak Riba je u kvadratnom aspektu sa vašim (aspekt kvadrata inače označava napetost, sukob, „borbu“).

Iz tog razloga je izvjesno da ćete do proleća 2022-e voljena osoba i vi češće imati razmirice koje mogu biti potaknute i nekim situacijama iz prošlosti koje se ponavljaju, i povremenom sumnjom i ljubomorom (i partnerovom, ali posebno vašom), ali i sitnicama koje se dešavaju na dnevnoj bazi.

No, malo je vjerovatno da bi ovaj period doveo do trajnih prekida u vezama ili brakovima do po koje „pauzice“ možda da. Još jedan napet period je tokom jula i avgusta kada vaše rasprave mogu biti ozbiljnije i obojene težom energijom.

I posljednji kvartal ove godine još jedan talas lošije komunikacije. Ono što je najbitnije tokom cele 2022. jeste da svoju impulsivnost i sklonost ka ishitrenim odlukama kada su partnerstva u pitanju, obuzdate.

Da stabilnost i sami odnosi kod nekih Blizanaca jesu ugroženi, to zaista stoji ali otvoreni razgovori i obostrano poštovanje i spremnost da se sasluša druga strana itekako mogu biti od pomoći. Slobodni Blizanci – za vas je 2022. vrlo ljubavno aktivna.

Ni novi ni stari počeci nisu problem, problem je da započete veze postanu stabilne i potraju. Vi kao da u ovoj godini „vježbate ljubav“ lako započinjete, ali još lakše odlazite zato što vam u vezi nije zanimljivo ili zato što je nešto drugo privuklo vašu pažnju.

Februar, mart i dio aprila su posebno inspirativni za vas a osobe koje se pojavljuju su baš po vašoj mjeri. Takođe, jun i jul su vrlo interesantni a moguće je da u tom periodu osvojite i više osoba. Od oktobra uplovljavate u fazu prošlosti i sve do kraja godine bivši partneri će češće pokušavati da ponovo postanu aktuelni u vašem životu.

Posao: Jupiter aktivira vaše polje karijere i pošto je to planeta u svom sjedištu, jaka – sigurno je da je pred vama godina velikih poslovnih preokreta i promjena. To što će polje karijere i posla biti podržano Jupiterom ne znači da će vam sve ići na ruku i da ćete baš lagano doći do pozicija i stabilnosti ili promjene koju želite.

Januar i februar će vam oduzeti mnogo snage a neće vam baš pružiti zadovoljavajuće rezultate. No, zato je mart više nego dobar i za promjene ali i za nove ideje i rešenja koja dolaze sa vaše strane.

Tokom aprila vodite računa da ne poletite previše, da ne napravite neku veću brljotinu na poslu a takođe bi bilo dobro da ne vjerujete baš stopostotno tuđim obećanjima.

Od ulaska u maj i tokom juna imate odlične predispozicije za nove saradnje. Ljetni period vam je prilično korektan, ali je zato jesen dosta napeta i sa većim problemima. U tom periodu ćete imati previše obaveza a istovremeno biti skloni povlačenju vrlo ishitrenih poteza i izjava što se može pokazati kao pogrešan potez. Finansije vrlo šareno.

Zdravlje: Proljeće i jesen su godišnja doba u kojima ćete biti izraženo osjetljivi. Mogući su pojačani problemi sa respiratornim sistemom, alergije i pad imuniteta. Tokom cele godine – osjetljivost na stres.

RAK

Ljubav: Slika ulaska u 2022. godinu govori da je pred Rakovima period u kojem je potrebno napraviti velike promjene u emotivnim odnosima. Ovo je na neki način sudbinska godina za vas ukoliko ste u paru i u njoj će se „odlučiti“ na koju stranu idete da li podižete odnos na viši nivo, da li partner i vi zaista dijelite bliskost i intimu ili ste jedno sa drugim zbog navika i nekog tipa sigurnosti, možda i finansijske.

Odnosi u kojima postoji neki vid trpljenja imaće par „prelomnih“ trenutaka u 2022. To je period do ulaska u proljeće, avgust i novembar mjesec. Neki odnosi u ovim periodima mogu prestati da postoje, a oni koji budu našli snagu da naprave neophodne promjene nastavljaju dalje, ovog puta osnaženi i stabilniji.

Ovo je i godina dubljeg vezivanja i spajanja, pa će period od proljeća do jeseni pokrenuti mnoge parove na zajednički život, ulazak u brak i planiranje porodice. Preporuka za Rakove jeste da ne ostavljaju neriješena pitanja i ne guraju stvari „pod tepih“ kada su njihova partnerstva u pitanju – jer sve ono što budete potisnuli ili prećutali doći će na dnevni red u novembru, a tada može donijeti veći problem u odnosu.

Slobodni Rakovi – period do marta potencira na prošlosti mogući su „povratnici“ ali i počeci odnosa u kojima postoji razlika u godinama, statusu, udaljenost, zauzetost. Ovo je na neki način sudbinski period za vas jer će vam se pojavljivati osobe koje nose važne životne lekcije za vas.

U suštini, cjelokupna godina je takva Rakovi uče o ljubavi na komplikovaniji način ali istovremeno uče i da se suoče sa sopstvenim strahovima kada je prepuštanje u pitanju.

April može donijeti novu, veliku ljubav u vaš život, možda i nekog ko ne živi blizu vas, možda i tajnu priču. Jul i avgust su takođe vrlo intenzivni, ovo je period kada blistate i privlačite udvarače. Poslednja tri mjeseca 2022. aktiviraju ponovo prošlost i ljubavnu karmu.

Posao: Tranzit Jupitera kroz znak Riba aktivira vaše polje inostranstva, putovanja, planova, obrazovanja i učenja, takozvano sudbinsko polje. U godini ste u kojoj trebate da pustite ustaljena razmišljanja, možda i ustaljene poslove i date sebi priliku za nešto novo, usudite se da napravite iskorak.

Vaš finansijski segment je već prilično dugo pod pritiskom, a slično stanje će se nastaviti i početkom godine. Moguće je da će vam i ovo dati taj konačni podsticaj koji vam je potreban da iskoračite iz „sigurne zone“ i usudite se na velike promjene.

Tokom cijele prve polovine godine rješavaćete sva pitanja vezana za poslovni segment i napraviti solidnu osnovu da možete da se opustite i odmorite tokom leta. Jesen 2022., tačnije period od septembra znatno popravlja vašu materijalnu situaciju i donosi vam prave rezultate svega što ste uložili u posao.

Decembar može biti nešto komplikovaniji, najprije zbog velikog broja obaveza, ali i zbog loših odnosa u poslovnom okruženju. Tokom cijele 2022. očekujte veliku pomoć od strane prijatelja.

Zdravlje: Promjenljivo zdravlje tokom ove godine. Stres i promjene kojima ste izloženi mogu se odraziti i na mentalno i na fizičko zdravlje. Osjetljiv je stomak, mogući su problemi sa žlijezdama i hormonima.

LAV

Ljubav: Tranzit Saturna kroz vaše polje partnerstava se nastavlja i tokom cijele 2022. godine. A gdje je Saturn, tu je otežanje, preispitivanje, pritisak odgovornosti.

Dejstvo Saturna dodatno je pojačano kvadratom sa Uranom koji tranzitira kroz vaše polje statusa i pomračenjima koja će se ove godine dešavati na osi porodica, stabilnost, temelj status (ovdje mislimo na bračni i emotivni status).

Sve zbirno, 2022. nije baš lepršava u onoj mjeri u kojoj biste vi to željeli jer se nastavlja „preispitivanje“ i odnosa u kojima ste, ali i lično vas u smislu koliko ste zreli, odgovorni i spremni da funkcionišete po principu MI, a ne po principu JA.

Prvih pet mjeseci je posebno zahtjevno za one koji su u paru i ovaj period može donijeti sklonost raspravama, iznenadne neočekivane promjene u odnosu, pa i mogućnosti prekida i razdvajanja (tokom januara i februara sukobi mogu biti i zbog sumnji u vjernost i drugih osoba koje se miješaju u vaš odnos).

Jun, jul, avgust i septembar su dosta mirniji ljetne doba je uvijek „vaše“ u njemu se bolje osjećate, bolje snalazite i lakše funkcionišete sa voljenom osobom. Oktobar i decembar su neutralni, ali je novembar dosta komplikovan, naročito za one koji žive zajedno ili koji su u braku. Da ne bude da je sve baš tako sivo mnogi Lavovi koji su u dužim emotivnim vezama baš tokom leta se mogu odlučiti za početak zajedničkog života i formiranje porodice.

Slobodni Lavovi – za vas je taj period do proleća vrlo zanimljiv jer može doneti ozbiljno partnerstvo i osobu sa kojom možete graditi stabilan odnos. Ukoliko ipak ostanete sami, ne brinite ljeto, a naročito avgust imaju na vas ljubavno sudbinski uticaj i opet u prvi plan izlazi ozbiljna emotivna priča. Jesen više miriše na neobavezno, na lake i lepršave kontakte, na više udvarača koji su „u igri“. Godina koja će promijeniti vaš odnos prema ljubavi i pripadanju.

Posao: Poslovni segment je mjesto uglavnom komplikacija i velikih teškoća koje su bile naglašene u 2021. godini, a jednim delom će se prenijeti i u 2022.. Sve u vezi posla se mijenja i postaje nesigurno koliko god vi bili sposobni i samouvjereni, u ovakvim okolnostima se teško snalazite i umete da „zablokirate“ , pogotovo što nemate podršku koju ste očekivali.

Saturn preko puta vašeg znaka donosi vam ozbiljne saradnike ali isto tako i poslovne odnose koji su po vas dosta zahtjevni i koji od vas traže veliku posvećenost i odgovornost. Do pred kraj maja mjeseca imaćete velike oscilacije i po pitanju zarade i po pitanju stabilnosti prave promjene kojima se nadate kreću tek od tog perioda i u stvari su uvod za sve ono što će se dešavati od jeseni i kroz kompletnu 2023. godinu u kojoj ćete zasijati u potpunosti.

Do oktobra ćete pokrenuti priče koje su dosta ozbiljne, a mogu se vezivati i za inostranstvo. Oni koji se bave privatnim poslom unijeće velike promjene u način rada i ponude što će se pokazati kao pravi potez.

Zdravlje: Zdravstvene tegobe su uglavnom prouzrokovane stresom i nestabilnim mentalno – emotivnim stanjem. Potencijalno naglašena problematika tokom proljeća i jeseni 2022.

DJEVICA

Ljubav: Ulazak Jupitera u polje partnerskih odnosa neće se na sve emotivne ili bračne priče odraziti na isti način. Naime, osnovno Jupiterovo svojstvo kada aktivira neko polje ili planetu jeste da uveća i proširi ono što zatekne samim tim, ukoliko je odnos sa voljenom osobom u dužem vremenskom periodu bio nestabilan slobodno možete očekivati da se razdor pojačava, pa čak i da dođe do prekida mnogih odnosa, najpre do kraja proleća 2022. a onda i na jesen iste godine.

Oni odnosi u kojima razumijevanje, stabilnost, bliskost i međusobno poštovanje imaju primat nad svim ostalim mogu samo doživjeti procvat i dublju povezanost. Šta više, mnoge Djevice koje su u vezama mogu se odlučiti za vrlo ozbiljne korake za ozvaničavanje odnosa, vjeridbu, ulazak u zajednicu, brak, pa čak i planove o formiranju porodice.

Za tako nešto najljepši je proljetni period, posebno april 2022. godine, kao i septembar koji je tradicionalno vaš mjesec. Za Djevice je ovo godina važnih odluka po pitanju partnerstava onih koje mijenjaju život.

Slobodne Djevice prilično dugo planete nisu na vašoj strani i u prethodnim godinama donosile su vam ili vrlo zahtjevne emotivne priče ili su vas usmjeravale na poslovni segment, dajući vam malo prostora za ljubavna dešavanja i opuštenost.

U ovoj godini će se ovakav trend definitivno promijeniti. To što će Jupiter ući u vaše polje partnerstava donijeće neki vid euforije kod novozapočetih ljubavnih priča, osjećaj „to je to i šta mi tu imamo da čekamo“, pa nije ni čudo što će mnogi emotivni odnosi započeti u 2022-oj godini imati brz tok, brzo vezivanje i isto tako brze odluke o dizanju odnosa na viši nivo. Sam početak godine vezuje se ili za ljubavnu prošlost ili za početke sudbinsko karmičkih veza.Odličan mjeseci za nove ljubavi su mart, april, jul, kao i septembar 2022. godine.

Posao: Saturn u polju poslovne svakodnevice i odnosa sa kolegama i u prošloj godini vam je donio povećanje zahtijeva, veliko ulaganje energije kroz poslovni segment i nestabilne odnose sa onima sa kojima sarađujete. Ovaj trend se neće nešto naročito promeniti ni u 2022. godini koja je za vas vrijeme konstantnog dokazivanja, vrijeme kada morate da budete posebno organizovani, fokusirani i stabilni u poslu.

Kao i u emotivnom segmentu, Jupiter će dvojako djelovati na vaše poslovne odnose neke Djevice će tokom ove godine prekinuti radni odnos jer više ne mogu da se pronađu u postojećem poslu i okrenuće se planovima koji se možda vezuju za privatni biznis.

Drugi pripadnici ovog znaka mogu da očekuju unapređenja, učvršćivanja pozicija, nova poslovna partnerstva koja bi se mogla pokazati kao vrlo isplativa i dugoročna. Najbolji periodi za promjene su tokom aprila i leta 2022. godine. Novembar i decembar mogu donijeti ozbiljnije komplikacije u vašoj poslovnoj sferi i manjak finansija.

Zdravlje: Češće alergije i respiratorne infekcije, što posebno može biti pojačano tokom jesenjih mjeseci. Potreba za češćom kontrolom kod hroničnih bolesnika. Stariji problemi sa cirkulacijom i venama.

VAGA

Ljubav: Retrogradnost vaše vladarke Venere početkom godine i to u polju koje govori o stabilnosti, temelju, porodici ne obećava lake zadatke, naprotiv govori o tome da Vage po pitanju partnerstava moraju značajno da se uozbilje, bilo da su u vezama ili u braku.

Osa čvorova i eklipse u znacima koji kod vas govore o ličnim vrijednostima voljene osobe i vas takođe su pokazatelj da je 2022. godina „testiranja“ u smislu možete li partner i vi da se promijenite i prilagodite jedno drugom, da se povežete istinski ili ne, da li dijelite iste sisteme vrijednosti, ista razmišljanja, načine funkcionisanja, snove.

Zato će ovo biti godina kada će doći do podvlačenja crte u mnogim odnosima, ali i godina u kojoj će se one priče koje imaju osnova da traju pokrenuti, porodice proširiti za po kojeg novog člana – trud će dati rezultate, bilo da je vaš cilj stabilizacija odnosa ili njegovo napredovanje, definisanje.

Do kraja januara komplikacije, težina, vaš lični osjećaj stagnacije ili vrtenja u krug. Ni februar nije spektakularan, pogotovo za bračne odnose i one Vage koje žive sa partnerom. Posle toga ulazite u mirniju i ispunjeniju ljubavnu fazu koja će uglavnom mirno funkcionisati sve do jeseni 2022. naročito do novembra, koji može biti pored januara i februara najkomplikovaniji mjesec za vaša partnerstva.

Slobodne Vage od polovine februara pa do kraja aprila imate period koji je izuzetno povoljan za početke novih emotivnih priča. Da li će se one pretvoriti u nešto ozbiljnije pokazaće vrijeme od maja do oktobra u tom periodu slede prve „provjere“ trajnosti i vrijednosti odnosa.

Sljedeći dobar momenat za ljubav je tokom ljetnih mjeseci i kroz septembar, a pred kraj godine očekujte istovremeno ljubavne „povratnike“ i osobe koje tek pokušavaju da vas osvoje. Za vas je 2022-a godina vrijeme vrlo intenzivnih, ali i komplikovanih ljubavnih priča.

Posao: Jupiter će do maja a onda ponovo tokom novembra i decembra tranzitirati kroz polje koje se vezuje za poslovnu svakodnevicu, obaveze, usluge, kolegijalne odnose. Može vam donijeti proširenje poslovanja, više obaveza na dnevnoj bazi ali u određenim vremenskim periodima i potrebu da napravite neku veću promjenu u svom poslovnom sektoru, da preuzmete previše obaveza na sebe, da radite više poslova paralelno.

Njegov uticaj krajem proljeća, tokom leta i do pred kraj oktobra takođe će potencirati na poslovnoj tematici, na partnerskim odnosima, na promjenama pa je pred Vagama godina u kojoj će se lijepo naraditi, doduše i vidjeti rezultate svog tog rada (mada će vam i sklonost ka troškovima biti pojačana).

Takođe, planovi i poslovi koje pokrenete u prvom kvartalu 2022. od ulaska u drugi kvartal počeće intenzivnije da se razvijaju. Drugi deo godine je manje poslovno zahtjevan, a na jesen čak i oni poslovi, projekti ili dogovori koje niste uspeli da pokrenete do tada mogu se aktivirati.

Zdravlje: Jupiter u polju navika, zdravlja i bolesti je super kada iole vodite računa o sebi, jer vas njegov uticaj čuva. No, ukoliko zapostavljate svoj organizam, ne vodite računa o sebi, ukoliko ste skloni lošim navikama može se pokazati kao prilično opterećujuć. Kontrolišite se redovno i ne zanemarujte zdravlje.

ŠKORPIJA

Ljubav: Očekuje vas prijelomna godina po mnogim pitanjima, pa i kada pričamo o partnerstvima. Naime, Uran je već neko vrijeme u vašem partnerskom polju, a tokom 2020-e (na kratko) i tokom 2021. ( kompletna godina) Saturn u tranzitu kroz polje koje govori o porodici, stabilnosti, korijenu pravio je kvadrat sa tim istim Uranom, unoseći u mnoge odnose turbulentnost, promene. Taj kvadrat će nam biti aktuelan i tokom 2022. s tim što će se i pomračenja dešavati na osi vi partner.

Pomračenja najavljuju nove faze koje u početnom momentu donose neprijatnost i težinu. Jasno vam je iz ovog navedenog da je pred zauzetim Škorpijama godina promjena po pitanju partnerstava. To ne znači automatski da će vaše emotivne veze i brakovi „popucati“ već da će se definisati u kom pravcu partner i vi idete.

Neko zaista hoće otići put razvoda, prekida, ali će biti i onih koji će krenuti put zajedničkog života, braka, porodice ili će pronaći model da funkcionišu zajedno i prilagode se jedno drugom. Prosto rečeno – ono što prođe Saturnove testove (vrijeme, težina) nastaviće da se razvija, a ono što ne prođe i vrijeme je bilo da se završi.

Za formiranje porodice, ulazak u zajednički život, brak, prinove odličan je period do maja i na jesen. Loši periodi april (tajne veze), maj, jul, novembar. Slobodne Škorpije – energija Jupitera u polju ljubavi svakako će vam doneti i potrebu za zabavom i uživanjem, ali i nove kvalitetne emotivne prilike.

Tokom januara i februara prošlost će imati prednost i u tom periodu su moguće obnove ljubavnih veza. April sklonost tajnim odnosima, romantične avanture za koje brzo možete shvatiti da vam ne donose ono čemu ste se nadali. Avgust komplikovane veze, ali duboka emotivna povezanost. Od oktobra do kraja godine još jedan „krug“ koji se vezuje za prošlost. Takođe, odnosi zasnovani na velikim strastima.

Posao: Jupiter će vam davati kreativnost, dobre ideje, podsticaj tokom prvog kvartala 2022. kao i tokom novembra i decembra. U periodu od maja do kraja oktobra biće u vašem sektoru koji se vezuje za poslovnu svakodnevicu i obaveze pa u tom periodu očekujte manifestaciju i rezultate onoga što pokrenete i zamislite do maja.

Godina pred vama je poslovno dosta zahtjevna, ali jednim dijelom lakša od 2021. jer ste negde već prihvatili da bez posvećenosti poslu na dnevnoj bazi i bez velikih promjena nećete moći da funkcionišete uspješno i dobro zaradite. 2022. je bolja po pitanju zarada, ali će paralelno rasti i troškovi naročito oni koji se vezuju za porodicu i za partnerstvo u kojem ste.

Napeti periodi na poslu mogu biti tokom jula i avgusta, kao i novembra. To je vrijeme u kojem učite kako da funkcionišete sa onima sa kojima se ne slažete i za koje osjećate da vas koče u poslu. Retrogradno kretanje Marsa od oktobra do kraja godine donosi troškove, poreze, opomene i manjak novca.

Zdravlje: Godina u kojoj biste više trebali da se bavite i svojim tijelom, ali i svojom psihom. Preporučuje vam se fizička aktivnost. Moguće tegobe se vezuju za kičmu, zube, zglobove i nervni sistem.

STRIJELAC

Ljubav: Jupiter, vladar vašeg znaka ulazi u Ribe polje koje predstavlja vašu porodicu, stambeni prostor, stabilnost, korijen. Pa će se tako kod pripadnika vašeg znaka aktivirati ulaganja u stambeni prostor, proširenje stambenog prostora, kupovina stana….ali i „proširenje“ porodice kroz nove članove. Roditelji vam mogu imati zdravstvenih teškoća, pogotovo na proljeće 2022. godine.

Neki Strelčevi koji su u emotivnim vezama baš u ovoj godini će donijeti odluku o zajedničkom životu, braku, potomstvu. No, da ne bude da je sve baš tako jednostavno (a nije) – ova godina vam donosi i povećanje izdataka i troškova za članove porodice i za stambeni prostor, donosi vam da će vam bavljenje porodicom i porodičnim odnosima odvlačiti dobar dio energije i možda vas ometati u nekim drugim sektorima.

Takođe, u partnerskim odnosima će biti dosta izazova i komplikacija tokom 2022. i to posebno početkom godine do polovine februara, onda tokom maja mjeseca, tokom septembra – i posebno u periodu od polovine oktobra pa sve do kraja godine.

U ovim periodima odnos i komunikacija sa voljenom osobom će biti komplikovaniji nego inače, a posebno je napet taj jesenji termin (koji će se protegnuti jednim dijelom i na 2023) jer će tada Mars, planeta akcije ali i verbalne agresije biti šest mjeseci u vašem polju partnerstava.

Slobodni Strelčevi – vama Jupiter u polju doma baš i neće prijati za ljubavne „akcije“ šta više, možete se „usedeti“ kod kuće, trošiti i jesti. Eventualno preko društvenih mreža mogu postojati neki kontakti, ali to se vrlo lako može pokazati kao zaluđivanje i previše očekivanja.

No, od proljetnih mjeseci isti taj Jupiter aktivira vaše polje ljubavi i sve do jeseni 2022-e imaćete jedan prilično vruć period za flertovanje i emocije. A na jesen, ulazite u retro fazon i očekujte bivše partnere i poznanike.

Posao: Januar ćete prespavati, kukati kako ste tanki sa finansijama i uglavnom se rekreativno baviti poslom. No, već od februara i tokom većeg dijela proljeća ulazite u fazu da želite nešto da promijenite ODMAH, jer će pritisak okolnosti i obaveza biti prilično težak za izneti. Uostalom, već odavno se ne osjećate baš dobro u onome što radite i shvatate da vam je promjena neophodna.

Neki od vas će se odlučiti za pokretanje privatnog posla ako to radite, napravite dobar plan, istražite tržište i ne jurcajte Saturn u vašem polju komunikacije, dogovora, mentalnih aktivnosti već prilično dugo vas uči da se ništa ne dešava i ne rješava preko noći, već mora postepeno, kroz trud i čekanje pravog trenutka.

Maj i jun bi se mogli pokazati kao pravo vrijeme za tako nešto. Uglavnom korektno poslovno funkcionisanje do jeseni, tačnije do oktobra mjeseca a onda kreće pravi rolerkoster za vas. Previše svega, samo mira i normalnog poslovnog funkcionisanja premalo. Vodite računa tada o komunikaciji, sopstvenoj impulsivnosti.

Zdravlje: U proljetnom i jesenjem periodu ćete biti dosta osjetljivi. Možete imati problema sa imunitetom, ali i sa stomakom (regulišite više tu ishranu i uvedite se u red), kao i sa pritiskom i lošijom cirkulacijom, nervima.

JARAC

Ljubav: Retrogradna Venera u vašem znaku početkom ove godine obilježiće sve ono što se vezuje za ljubav, bilo da ste slobodni ili zauzeti a to su velike promjene, velike transformacije u odnosima ali i u vašoj ličnosti i načinu gledanja na emocije, vraćanje u prošlost i na prošla pitanja sa partnerom. Kod onih koji su u vezama i brakovima, suštinski sve će se svoditi na jednu te istu temu vrijedim li ja tebi dovoljno i vrijediš li ti meni dovoljno da bismo mogli nastaviti dalje, graditi naš odnos?

Ovo dodatno pokazuje i Saturn u vašem polju ličnih vrijednosti u kvadratu sa Uranom iz polja ljubavi, životnih zadovoljstava, kao i osa čvorova i pomračenje koje će se kod vas događati u poljima ljubav uzvraćena ljubav. Kod nekih pripadnika vašeg znaka postojaće treća osoba (bilo kod partnera, bilo kod vas) zbog koje će dolaziti do problematike u vašem odnosu.

Kod drugih jednostavno, učićete da prevazilazite razlike koje evidentno postoje. Napeti periodi koji mogu dovesti i do prekida nekih odnosa su sam početak godine, maj i jun kao i oktobar, novembar, decembar. U ovoj će godini neki odnosi preći na ozbiljniji nivo naročito tokom proljeća i jeseni moguća su ozvaničenja i vjeridbe, zajednički život i brak.

Slobodni Jarčevi početak godine tačnije januar i februar vraćaju vas korak unazad, na sve one priče koje su ostale neriješene, nedovršene, bez zaključka. Za još jedan pokušaj pa šta god da od tog pokušaja ispadne.

Mart, maj, jul, septembar i decembar odlični su periodi za ljubavne priče ali slobodno računajte da ćete tokom cijele godine imati više komunikacije, aktivnosti, druženja i kontakata sa suprotnim polom. Ako bismo birali najbolji period za ljubav, onda je to proljeće osoba sa kojom pokrenete priču tada donijeće vam veliki zanos, romantiku i zaljubljenost, a postoje dobre šanse da ovo i potraje.

Posao: Vaš vladar u polju finansija i ličnih vrijednosti uči vas baš teške lekcije, je l da? Tjera vas da budete maksimalno odgovorni i organizovani i po pitanju posla i po pitanju novca, a nije baš široke ruke kad daje nagrade. Traži od vas da odvojite žito od kukolja da shvatite koji poslovi ili koji vaši načini funkcionisanja jesu dobri, a koje morate da pošaljete u zaborav.

Traži da zadržite ono što zaista vrijedi, a da sve drugo mijenjate jer ćete jedino na taj način dobiti i izvući najbolje kada je posao u pitanju. Jupiter će do maja a onda tokom novembra i decembra biti u vašem polju komunikacije, informacija, spoznaja, dogovora, mentalnih aktivnosti što je za vas prilika da naučite i dogovorite nešto novo, da dođete u kontakt sa osobama i firmama koje su za vas dobre.

Imaćete dobre ideje, kreativnost, vaše će riječi i postupci imati snagu a sve to jesu odlični preduslovi za napredovanje i razvoj. Drugi dio godine je povoljniji poslovno za vas, ali prvi dio i pored teškoća donosi da pravite okvir za promjene.

Zdravlje: U ovoj se godini više krećite, vježbajte, šetajte. Imaćete povremenih problema sa imunitetom, naročito tokom proljeća i na jesen. Kod starijih tegobe sa venama i krvnim sudovima.

VODOLIJA

Ljubav: Saturn u vašem znaku (nećete ga se riješiti do proljeća 2023) u kvadratu sa Uranom iz polja stabilnosti, sigurnosti, korijena, porodice, retrogradna Venera iza leđa a osa čvorova u poljima koje govore o privatnom i javnom životu pa, onako na prvi pogled ne izgleda kao da ćete mi se lako provući kroz 2022. kad su emotivne relacije u pitanju.

Saturn vas uči da istrajete i budete odgovorni prema onim odnosima koji vrede, njegov kvadrat sa Uranom da je potrebno unijeti promjene da bi veza ili brak opstali, osa čvorova i pomračenja da će neki odnosi biti prekinuti, a drugi se pak dići na viši nivo (itekako su u ovoj godini moguća ozvaničenja veza, ulasci u brak i formiranje porodice jer ćete imati potrebu da se „skrasite“), a retrogradna Venera da preispitate svoje emocije ima li ih ili nema, i da li su one usmjerene na trenutnog partnera ili na nekog desetog.

Ukoliko očekujete da će vam ovo u emotivnom smislu biti lagana i lepršava godina to se neće dogoditi. Ovo je godina odvajanja žita od kukolja a to ume da bude prilično neprijatan i tjeskoban posao, ali će zato pogača napravljena od tog istog, čistog žita biti fenomenalna.

Generalno gledano drugi dio godine je jednostavniji i obojen ljepšom energijom (sem novembra). Slobodne Vodolije – prošlost na početku godine, prošlost na kraju godine. To ne moraju biti bivši partneri, može biti i sličan tip veze ili osoba po karakteru slična bivšem partneru.

Mart mjesec donosi baš onaj tip priča koji vi volite ludo, brzo, električno i sa puno strasti. April ljubavno preskočite a od maja se „bacite na posao“ jer ste u periodu intenzivnih komunikacija, dešavanja i udvaranja koji će potrajati skoro do septembra. Kraj godine može donijeti dvoumljenje između nove osobe i bivšeg partnera koji se ničim izazvano ponovo pojavljuje u vašem životu.

Posao: Tokom januara i jednim dijelom februara ćete se više baviti tekućim poslovima. No, od tog perioda pa sve do polovine aprila – za vas je odličan trenutak da pokrenete ili nešto potpuno novo, da pronađete novi posao ili da u postojeći ubacite potpuno nove elemente koji će brzo dati vrlo opipljive rezultate.

Takođe, period od maja do oktobra je poslovno dosta stabilan, sem drugog dijela jula i prvog dijela avgusta koji mogu biti turbulentni i napeti kada su odnosi u poslovnoj sferi u pitanju. Oktobar i decembar su poslovno odlični, pogotovo što vam tada ponovo mogu doći neke šanse na dnevni red one za koje ste već mislili da od njih ništa biti neće.

Tokom novembra vrlo vodite računa u odnosu sa šefovima, i ovo je jedan od mjeseci u kojima možete u treptaju oka donijeti odluku o prekidu poslovnog angažmana. Vodolije će biti sklone pokretanju privatnih poslova najbolji mjeseci za to su mart, maj i septembar. Imaćete veće finansijske prilive u ovoj godini, ali i troškove koji će ih pratiti u stopu.

Zdravlje: Više kretanja, regulisanje ishrane i češće kontrole kada su hronični problemi u pitanju. Zdravstveno ste posebno osjetljivi tokom januara, maja, jula i novembra mjeseca 2022. godine.

RIBE

Ljubav: Da, da Jupiter ulazi u vaš znak i biće u vašem polju ličnosti do početka maja, a onda ponovo od pred kraj oktobra do kraja 2022. godine. Ne, ne njegov tranzit ne znači da će sve sad samo od sebe da se riješi i da će vas zatrpati pare, ljubav i ostvarenja svih mogućih želja koje imate.

Ali, da – ovo jeste vrijeme bitnih i velikih odluka i dešavanja za vas, trasiranje daljeg toka vašeg života na jedan duži vremenski period. Emotivno, ovo jeste vrijeme definisanja i moguće je da će neki odnosi u 2022. prestati da postoje, iz prostog razloga što vi lično shvatate da ne želite više ni odnos ni funkcionisanje sa trenutnim partnerom, da ste ga prerasli ili da ste se jednostavno – umorili od svega.

U odnosima koji su kvalitetni, želećete više. Ne više samo emotivnu priču i vezu već i sve ostalo zajednički život, brak, formiranje porodice. Ukoliko ste već u braku željećete drugačiji odnos, više bliskosti, poštovanja, povjerenja.

Ne zaboravite sve sada zavisi od vas. Pošto vam je Saturn još uvijek iza leđa, u polju podsvijesti i tajni oko donošenja nekih odluka i pokretanja onoga što VI želite možete strahovati, biti nesigurni, odlagati akciju.

Početak godine, sredina leta i novembar su turbulentni u postojećim odnosima. Povoljni periodi za sve su od marta do jula mjeseca, oktobar i decembar. Slobodne Ribe – ovo jeste godina u kojoj sve ozbiljno miriše na nove emotivne priče, one koje zaista mogu postati trajna vrijednost u vašim životima. Ukoliko početkom godine pokrenete ponovo staru priču ili uđete u neki tajni odnos – već sredinom proljeća veza može krenuti da se ozbiljnijre razvija.

Baš to proljeće će nekima od vas donijeti odnos u kojem će se sve dešavati vanredno brzo – toliko da već u drugom dijelu godine otpočnete sa zajedničkim životom. Jesen, pogotovo novembar (koji zauzetima može biti težak) za vas je takođe odličan period za ljubav.

Posao: Vrijeme je da rastete, da se uozbiljite i da proširujete svoje poslovno angažovanje i svoj uticaj. Vrijeme je za ostvarenje velikih planova koje imate samo vodite računa da su ti planovi na realnim osnovama i da ne tražite nemoguće (pogotovo tokom aprila). U godini ste koja bi trebala da vam donese napredovanje i dobre finansijske rezultate.

Postaćete preduzimljiviji, odgovorniji, sposobniji da donesete i one lake ali i one teške odluke, a ne treba zanemariti da će vas dašak sreće ipak pratiti u svemu tome. Neki od vas će razmišljati i o pokretanju privatnog posla, za šta je najbolji period tokom proljeća naročito marta i maja.

Takođe, dobar je trenutak da se edukujete, da upišete kurs ili doškolovavanje sve ono što bi vam pomoglo da lakše ostvarite svoje poslovne ambicije. Neke Ribe mogu ostvariti i značajne kontakte sa inostranstvom ili otići da rade van zemlje, tokom proljeća. Po pitanju finansija ćete proći bolje nego u prethodnoj godini, jedino što će vam jesenji period doneti naglašenije troškove oko kuće i porodice.

Zdravlje: Potreba za kontrolisanom ishranom. Češće prehlade i osjetljivost respiratornog sistema tokom proljeća i jeseni. Stariji – problemi sa krvnim sudovima, venama. Ne iscrpljujte se previše i pokušajte da stres smanjujete fizičkom aktivnošću, relaksacijom.

Autor horoskopa: Olga Savić, prenosi: prva.rs