Farmeri su stavili petarde u voće i povrće na krajevima svojih imanja kako bi zaštitli posed od divljih životinja

Skotna slonica poginula je u Indiji nakon što je pojela ananas koji je bio napunjen petardama. Istraga o ovom slučaju je otvorena nakon što je nađen leš slona 27. maja.

Kako su naveli zvaničnici, farmeri su stavili petarde u voće i povrće na krajevima svojih imanja kako bi zaštitli posed od divljih životinja.

Za slučaj se saznalo nakon što je zvaničnik za šume Mohan Kishnan objavio sve na Fejsbuku.

– Verovala je svima. Kada je ananas koji je pojela eksplodirao, ona se verovatno šokirala, i nije mislila na sebe već na mladunče koje je trebalo da rodi za 18 do 20 meseci – rekao je on.

Kerala Forest Department@ForestKerala

Article 51-A (g) of the Indian Constitution says that it shall be duty of every citizen of India to have compassion for living creatures. The pregnant elephant in pic was killed in human- wildlife conflict.Action has already been initiated. But where lies our duty? N humanity??

Погледај слику на Твитеру
3.260 људи прича(ју) о овоме

Usta i jezik slonice bili su povređeni i zbog toga nije mogla da jede.

– Nije povredila nijedno ljudsko biće, čak ni kada je pobegla u bolovima na ulice sela. Nije upala ni u čiju kuću – dodao je.

Slonica je ušla u reku Velijar i stajala tamo sa glavom napola pod vodom. Dovedena su joj dva zatočena slona kako bi je namamili iz vode, ali ona nije želela da mrdne. Tako je i umrla.

Pretpostavlja se da je u potrazi za hranom išla najmanje pet ili deset kilometara, ali se ne zna gde je pojela ananas.

(Telegraf.rs)