Ako se pitate zašto se neki ljudi osećaju usamljeno iako su u braku, možda će vam ova žena ponuditi odgovor. Kako čovek može da bude sam u braku? Kako se brak od 33 godine završio sporazumnim razvodom? Delimo sa vama iskustvo žene koja je iskusila upravo to…

Oduvek sam bila dobra, brižna majka, nežna, bez poroka i loših navika. Moja deca su mi uvek verovala. Imam troje dece: dva sina i ćerku.
Poslednje dete, sina rodila sam u 37. godini, sa velikom razlikom u odnosu na prethodnu decu. Ceo život sam radila, trošila sam vrlo malo novca na sebe – više za decu, za dom, za potrebe u kući. Nisam nigde izlazila, nisam šetala, a želela sam… Pre braka sam ponekad išla negde na odmor, izlazila sam sa prijateljima, družila se…

Moj suprug, po našm standardima, odnosno balkanskim, nije bio loš: nije pio, nije pušio, činilo se da je sve u redu s njim.

Ali, kada sam napunila 55 godina, deca su već bila samostalna i shvatila sam da više ne želim da živim tako i da više ne moram da se žrtvujem za njih.

Moj muž ima jedan skup hobi – lov: ima tri lovačka psa, mnogo različitih skupih lovačkih rekvizita, voki-toki… a meni ne dozvoljava da imam mačku kod kuće, jer ne voli mačke.

I mnoge druge stvari koje ja volim, on ne voli. Sve mi je to onemogućio, jer se njemu ne sviđa. U septembru (to je bilo pre 6 godina) predložila sam mu da se razvedemo – ostavljam svu imovinu samo u zamenu za mir i slobodu.

Odmah je pristao, jer se do tada naša ljubav potpuno ugasila, deca nisu bila kod kuće a on nije hteo da zajedno provodimo vreme.

Već u novembru sam se preselila u svoj mali stan. S jednim koferom sam ušla među prazne zidove. Bila sam presrećna! Počela sam postepeno da sređujem stan.

Prošlo je šest godina od razvoda, a sada svake godine idem na more, na koncerte, na razne izlete u drugim gradovima.

Imam dve mačke. Odlično se slažem sa svojom decom.

Sada imam takav mir o kojem nisam ni sanjala, mislim da se dogodio najlepši period u mom životu i ne želim ništa da menjam. Ne želim da se ponovo udajem, udata sam skoro celog svog života, 33 godine…