Leksi Alford iz Sjeverne Karoline i zvanično je najmlađa osoba na planeti koja je posjetila svih 196 zemalja.

 

Pandemija je zatekla dok je bila u Brazilu, tokom karnevala, ali je uspjela da, uprkos koroni, otputuje u dvije zemlje. Po dvije nedjelje je boravila u Turskoj i Iraku.

 

“Putujem od najranijeg djetinjstva, jer moja mama ima turističku agenciju koju je otvorila sa 19 godina i vodila me je svuda”, kaže Leksi.

 

Njena avantura je počela kada je imala 18 godina. Završila je školu i već je u pasošu imala 70 pečata. Onda je počela da putuje sama.

 

“Od 12. godine sam sanjala da godinu dana samo putujem, bez škole i posla. Sakupila sam dosta novca radeći kao klinka i krenula sam u avanturu”, ističe Leksi, prenose Novosti.

 

Kada je krenula na jednogodišnje putovanja potražila je na internetu ko je najmlađa osoba koja je posjetila sve zemlje svijeta. Ispostavilo se da je Džejms Askvin Ginisov rekorder kome je to pošlo za rukom sa 24 godina (sada ima 32). Odlučila je da ga pobijedi.

 

Leksi kaže da je od malih nogu radila u maminoj agenciji i, pored novca, sticala je iskustvo putovanja. Njena filozofija života je da, kada odlučite da se popnete na veoma visku planinu, morate da gledate samo prema vrhu, a ne iza i pored sebe.