Svaki horoskopski znak ima svoju specifičnu energiju koja se prikazuje i kroz simbol znaka. Iako neki znakovi imaju simbol životinje, na primjer Lav je lav, postoje i druge životinje koje ih duhovno opisuju.
Ovan – pas
U tarotu, Ovan je prikazan kao car, karta koja označava odlučnost i autoritet. Savršena alternativna životinja za ovaj znak bi bila pas, najodanije biće koje je ikad postojalo. Također, to je životinja koja će bez straha ući u bilo koju situaciju, uopšte ne misleći na sebe. Ovan kad se na nešto usmjeri, on je nepopustljiv i dok ne postigne to što je zacrtao – ne staje. Ako ste ikad vidjeli psa koji pokušava da izvuče igračku ili kost ispod vašeg kauča, onda znate da se neće zaustaviti dok ne “oslobodi” igračku. Također je žestoki zaštitnik i nikad neće oklijevati da odbrani ljude i životinje koje voli.
2. Bik – kornjača
Bik je najtvrdoglaviji od svih znakova. Bik je u tarotu zastupljen kartom Hijerofanta, koja prikazuje čovjekov rast kroz mnoge prepreke koje mu život stavlja na put. A život kornjače, koja je teška i spora, ali s izvrsnim vještinama rješavanja problema se može poistovijetiti s tim putem, jer njena sporost joj daje dovoljno vremena da razmisli kojim putem da krene dalje. Kornjačin metodološki pristup životu definitivno je u skladu s Bikom. On ne može brzo da promijeni smjer svog puta, ali će polako i stalno napredovati kroz život, trudeći se svaki put da izabere najbolje. Tvrda ljuska kornjače također predstavlja tvrdoglavost koja je jedna od najpoznatijih karakteristika Bika.
Nastavak na sledećoj strani…