Normalno je u ljubavnoj vezi imati potrebu ugoditi partneru, ali ako to prečesto radite rizikujete da stvorite velike probleme.

Ovo su najčešće greške koje mnogi čine u vezama:

1. Stavili ste ga na prvo mjesto u vašem životu. Trudite se da uvijek budete slobodni za njega. Ovo ponašanje samo mu govori da nemate svoj život, prijatelje ili da vam ništa od toga nije važno.

2. Odmah odgovarate na njegove poruke. Čak i ako ste s prijateljima, u teretani ili na radnom sastanku – stalno ste za telefonom. Gdje se žurite? Osim što to nervira sve oko vas i njemu dajete za pravo da vas kontroliše.

3. Bitniji vam je njegov raspored nego vaš. Ako mijenjate svoj raspored kako biste ga prilagodili njegovo, vi ćete zapravo živjeti tuđi život. Vaše potrebe neće biti zadovoljene, čak i ako toga sada niste svjesni. Uravnotežite vrijeme koje provodite s njim i drugim važnim ljudima u vašem životu.

4. Nikada ne razgovarate o svojim interesima. Dopuštate mu da stalno dominira razgovorom. Uvijek se više priča o njegovim problemima nego o vašim. Dajte malo entuzijazma, pokažite da i vi imate svoju vrijednost. 5. Slažete se s njim u svemu, čak i kad nije tako. Podržavanje njegovih ideja dobar je način da rastete zajedno. Ali ne možete se složiti oko svega i to je normalno. Ako muškarac ne cijeni vaše vrijednosti ili ne poštuje vaše mišljenje, onda to nije ni vaš čovjek. Težite ka ravnopravnosti.

6. Žmurite na njegovo loše ponašanje. Opravdavate ga za sve, jer ste već očajavali u potrazi za ljubavlju i stvarno želite da uspije veza s njim. Ali kuda će ovo odvesti? Ako dopustite njegovo loše ponašanje, on će nastaviti činiti iste stvari, dok se stvari ne pogoršaju