Foto:unsplash

Nitko od nas ne bi trebao zanemariti vlastite sposobnosti i vrline kada se osjećamo zaglavljenima i nema izlaza iz problema.

Evo kako ohrabriti svaki horoskopski znak.

Ovan

Kada se osjećate kao da ste sami protiv svih, sjetite se da ste rođeni borac! Vašim znakom vlada planet Mars, pa njegov vatreni duh nosite u srcu i u najtežim trenucima.

Toliko ste stvari već preživjeli, mnoge bitke ste dobili, pa možete dobiti i ovu.

Zapalite baklju na Marsu u svom srcu i samo nastavite.

Bik

Ne dopustite da vas ponos i tvrdoglavost spriječe u povezivanju s ljudima (koji vas inače vole i podržavaju) i tražite njihovu pomoć kada osjetite da su okolnosti izvan vaše moći i razumijevanja.

Imate divne prijatelje i bliske ljude oko sebe koji čine vaš krug podrške. Dovoljno je reći im što vas muči.

Blizanci

Kada se suočite s problemom, instinktivno se obraćate nekome za pomoć jer vjerujete da dvije glave uvijek misle bolje od jedne.

To je često točno, ali ponekad višestruka mišljenja mogu dati oprečne odgovore, pa se tijekom krize trebate usredotočiti na vlastite osjećaje, intuiciju i slijediti glas svog srca. Odgovori na najvažnija pitanja leže u vama.

Rak

Vjerujete da će vas zidovi koji vas okružuju zaštititi od životnih udaraca, ali samo se osjećate usamljeno dok vodite vlastitu bitku za opstanak. Kada počnete osjećati da je život borba za koju više nemate snage i koja vas nemilosrdno iscrpljuje, vrijeme je da spustite svoj štit i zakoračite u nepoznato.

Moraš riskirati i otvoriti se sebi, izraziti svoje potrebe, tražiti pažnju, pomoć, poštovanje – jer drugi ne znaju što ti treba ako se ne izjasniš.

Možda ćete se iznenaditi koliko je učinkovitije biti otvoren prema drugima nego biti zatvoren za sebe.

Lav

Ne dopustite potrebi da budete u centru pažnje, da budete glavni, viđeni, cijenjeni, slavni, bogati – da izgubite fokus na ono što je stvarno važno.

Čak i najhrabriji voditelji trebaju odmor i opuštanje, stoga si dajte trenutak da siđete s pozornice i nađete vremena za brigu, tugu, povrijeđenost.

Ne morate uvijek visoko držati glavu i pretvarati se da je sve pod kontrolom.

Djevica

Skloni ste previše dramatizirati okolnosti jer svaku sitnicu analizirate na bezbroj načina – čak i mala neugodnost može izazvati lavinu negativnih misli u vama.

Svaki dan sve može biti razlog za pretjeranu brigu i kad te taj vrtlog počne vući moraš na trenutak stati – smiriti se, zatvoriti oči i samo disati nekoliko minuta, opustiti mišiće i sjeti se da je sve u redu.

Vaga

Skloni ste se potpuno iscrpiti brigom za druge – iako vam se čini da vam cijeli ovaj proces daje energiju, zapravo vas iscrpljuje. Sjajni ste kada radite pod pritiskom i možete izdržati sve što vam se nađe na putu bez gubitka razuma, ali sve to ima cijenu.

S vremena na vrijeme trebaš biti sebičan, odvojiti vrijeme za sebe i svoje potrebe, dopustiti si nježnost i luksuz – napuniti baterije kako bi nastavio rješavati svoje i tuđe probleme.

Škorpion

Tvoj unutarnji pritisak polako raste – sve nosiš u sebi, čuvaš i skrivaš stvari. Kad vam je teško, sami se nosite sa svojom boli, nikome se ne žalite, svoje osjećaje i informacije čuvate za sebe.

Možda će vam biti lakše podijeliti svoj teret s psihologom nego s voljenom osobom. Tako se nećete bojati da će ga mučiti vaši problemi ili da će vas, ako mu vjerujete, smatrati slabim karakterom ili će izgubiti povjerenje u vas. I dalje želite ostavljati dojam stabilne osobe.

Strijelac

Kada osjetite da se oko vas grade zidovi, trebate se osloboditi – vaš optimizam se nikada ne može slomiti, a vaš neustrašivi duh se nikada ne može ukrotiti.

Ako ste u bezizlaznoj situaciji, ostavite sve i otiđite u prirodu, provedite vrijeme povezujući se s izvorom života, obnovite energiju, baš kao primitivac – valjajte se po zemlji, naklonite se suncu, umijte se potok . Kada povratite energiju, vaše će srce govoriti jasno i bolje ćete čuti svoj unutarnji glas.

Jarac

Držite se svoje visoke pozicije i ne odstupate, hrabri ste i jaki. Ponekad samo čvrsto stojite u mraku, osjećajući kako vam se tlo pod nogama ruši i čekate propast. Kada se osjećate beznadno, morate se odmoriti.

Odmorite se, makar na trenutak od posla, reda i discipline, pronađite način da se opustite i zabavite, da nakratko zaboravite na odgovornost i strogost. Skinite nogu s kočnice na trenutak i ne brinite što će drugi misliti o vama, samo pustite.

Vodenjak

Kada se počnete osjećati preopterećeno, najbolje je pristupiti rješavanju manjeg problema. Odvratite se od šire slike (koju uvijek imate na umu) i zadržite fokus na malom dijelu te slike na koji možete utjecati i odmah popraviti, a zatim vidite rezultate.

Prijeti li vam nebo da vam padne na glavu, popnite se na krov i zamijenite istrošene pločice – budite praktični u rješavanju problema.

Ribe

Tijekom krize osjećate se bespomoćno i izgubljeno, ali to je samo zato što se prepuštate strahu. Sljedeći put kada vam se nad horizontom pojave tamni oblaci, nemojte se spuštati na koljena i ne očajavajte, već promijenite pristup.

Podigni pogled, ispitaj taj mrak, saznaj od čega se sastoji, koja su mjesta najstrašnija, na što najviše reagiraš – i uočit ćeš slabe točke tog mraka, ali i vlastite snage na koje ne obraćaš pažnju kad se prepuštaš osjećajima.