05.04.2020., Zagreb - Ucitelj Ivan Petranovic svojim ucenicima svira pod prozorom. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Učitelj Ivan Petranović postao je hit na društvenim mrežama videom na kojem svira svoju pjesmu Ukulele ukulele. Kako kaže, sinula mu je ideja da bi svoje učenike 3.B i 4.C mogao uveseliti pjesmom pod prozorima i balkonima

“Bili su baš oduševljeni. Želio sam ih ujedno uveseliti i odmaknuti im misli od potresa u kojem je najviše stradao donji grad, kvart u kojem žive, ali i iz kojeg su se mnogi morali iseliti”, rekao je Ivan, omiljeni učitelj u osnovnoj školi dr. Ivan Merz u središtu Zagreba.

Zasvirao je i svojim bivšim učenicima koji su se prisjetili njegovih autorskih pjesama. Refreni su jednostavni i zarazni, a njima ovaj genijalan učitelj pridobije svačiju pažnju, kaže, čak i onih najnestašnijih.

“Zasvirao sam jednom osmašu i jednom petašu, a pjevali su i njihovi roditelji, prijatelji, susjedi. Evo, čak mi je jedna obitelj spustila grincajg, a njihova susjeda čokoladu na špagici. Bilo mi je to jako simpatično”, priča Ivan.

Svaki dan prođe 30 kilometara biciklom.

“Porukama smo dogovorili kad ću doći. Obići ću tako i ostale učenike koji su trenutno raseljeni, kao i kolege koji su mi se javili da su dobro, ali se još oporavljaju od potresa. No pjevat ću i cijeloj školi ako treba i svima drugima koji se jave, samo neka mi ostave svoj broj mobitela i adresu. Ni ne znam gdje neki od mojih učenika sad žive. Volio bih da mi pošalju podatke na SMS, da ne moram tražiti na sto platformi”, rekao je Ivan.

“Priroda je ovdje divna, i puno je lakše izaći u dvorište, nego djeci zarobljenoj trenutno u stanovima koja ne smiju u parkove. Zato sam odlučio da ću možda i svaki dan na biciklu na kojem obično i idem do posla i zasvirati im, te definitivno iskoristiti ovo lijepo vrijeme. Između ostalog htio sam ih i vidjeti, jer od kad se zatvorila škola, 13.03. u kontaktu smo preko on-line nastave. Obično im u dogovoru s učiteljicom razredne nastave ispravljam zadaće”, priča Ivan za 24sata.