Pravi muškarac se ne odlikuje samo ljubaznošću i autentičnošću već i poštovanju prema ljudima koji ih okružuju.

Oni ne omalovažavaju žene i prema njima se ponašaju sa poštovanjem. Njegovo ponašanje potiče iz njihovog doma. Pravi muškarac je imao dobar primjer u svojoj porodici. On je učio prave stvari i prave vrijednosti iz ponašanja svojih roditelja.

Pravi muškarac se prema svim ljudima ponaša jednako, a evo i nekih primjera po čemu se razlikuje od ostalih muškaraca.

1. Ima dobre manire; Pravi muškarac otvara vrata svojoj ljepšoj polovini, ustupa mjesto i muškarcima i ženama, prilagodljiv je, a to je ono što ga u velikoj mjeri razlikuje od ostalih muškaraca.

Maniri nisu samo način da pokaže drugima lijepo ponašanje već je to nešto što ga čini šarmantnim. 2. Poštuje prave vrijednosti; Pravi muškarac uvijek poštuje, drži do riječi, plemenit je, razborit, pošten. Poštuje tuđe mišljenje, strpljiv je poštuje starije jer u njima prepoznaje mudrost, nije arogantan, ne ponižava ljude i voli pomagati drugima.

3. Zna kako se kontrolisati; Iz njegovih usta nećete čuti ni jednu ružnu riječ, bez obzira koliko se naljutio. Nikada neće nauditi ženi niti će dopustiti da neko uvrijedi njegovu ljepšu polovinu u njegovom prisustvu. 4. Spreman je oprostiti i izviniti se; On je svjestan da svako može pogriješiti zato mu nije problem oprostiti drugima, ali i izviniti se ako pogriješi.

5. Pažljiv je i detaljan; Nikada ne zaboravlja važne datume i detalje koji su vam važni. On zna kako predvidjeti želje svoje partnerke. Ako se veza sa njim završi, nikada ga nećete čuti da loše govori o svojoj bivšoj.

6. Brine se o svom izgledu; Njigov izgled je uvijek besprjekoran bez obzira da li je obućen sportski ili poslovno.

Uvijek je uredan i lijepo miriše. 7. Nikada ga nećete čuti da se žali; Rijetko kada ćete pravog muškarca čuti da se žali na nedostatak novca, na to kako su stvari skupe i slično. Nikada neće posuđivati novac od prijatelja, uvijek će se truditi da nađe način da zaradi onoliko koliko mu je potrebno.