Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina u Hrvatskoj javno, “preko novina” odrekli su se sina.

Krunoslava i Franju kažu da nije posjetio Hlebine četiri godine i da su unuci počeli da izbjegavaju kontakt sa njima. Nezadovoljni odnosima odlučili su da prijetnju “odreći ću te se preko novina” sprovedu u djelo, prenosi Podravski list.

“Javno se odričemo našeg sina, on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinićemo sve da se i pravno ‘izbriše’ kao naš sin”, ističu Krunoslava i Franjo Šimpović.

Od malih nogu, kažu oni, svom sinu omogućili su sve što je poželio, a u ranoj mladosti počelo je njegovo nesnošljivo ponašanje prema njima.

“Još dok je bio student znao je da nas vrijeđa, pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo kada je potreban novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo i postajao je sve gori i gori”, priča Krunoslava Šimpović.

“Svaki poziv u posljednje četiri godine završavao je teškim sinovljevim uvredama, a kada bismo došli kod njega u goste, zajedno sa snahom činio je sve što je mogao samo da ne vidimo unuke”, dodaje ona.

“Unuci nas obožavaju jer smo ih svuda vodili i uživali su u druženju sa nama. Sin i snaha su čak izmislili da mi živimo u Americi, pa su i na taj način pokušali da nas odvoje od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije pozvao, a dosta često se nije javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vrijeđao da sam znala da plačem po cio dan”, žali se Krunoslava Šimpović.

“Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego da se preko novina odreknemo i sina i snahe”, zaključila je Krunoslava.

Sin nije želio previše da komentariše odluku svojih roditelja.

“Meni je to pomalo smiješno, a svaki drugi komentar vezan za navode mojih roditelja je suvišan”, kratko je rekao.