Građevinski radnik iz Virdžinije je pomogao nemačkom ovčaru čiji se vlasnik zaglavio u saobraćaju na putu ka veterinaru. Praktično, spasao mu je život i to na krajnje neuobičajen način.

Džet, nemački ovčar je u igri progutao lopticu i gotovo istog trenutka počeo da se guši. Vlasnica Tereza Perkins ga je odmah stavila u automobil i krenula kod veterinara. Međutim, zaglavili su se u saobraćajnoj gužvi zbog radova. Džet je tada već izgubio svest. Vlasnica je počela uspaničeno da pritiska sirenu ne bi li pozvala nekog u pomoć. Srećom po Džeta, Kavaja Holt, jedan o radnika je primetio da se nešto čudno dešava i odmah priskočio.

radnik spasao psa

Momentalno je zavukao ruku u usta nesrećnog psa koji je beživotno ležao i izvukao lopticu. Međutim, Džet je i dalje bio u nesvesti. Kada je prišao još jedan radnik, Kavaja je započeo da Džetu daje veštačko disanje, usta na usta, dok je njegov kolega masirao grudni koš. I uspeli su! Pas je prodisao. Vlasnica je nastavila put i odvezla psa kod veterinara. Na pregledu je utvrđeno da je pas dobro, a rekli su joj da je pomoć koju su mu ukazili Kavaja i njegov kolega spasili život.

radnik spasao psa

U celoj gužvi Kavaja i Tereza nisu uspeli da razmene kontakte. Kavaja je objavio na svom Fejsbuk profilu priču: „Danas sam prvi put zavukao ruku u usta psa, i dobio sam lopticu. Ali to nije sve – davao sam mu veštačko disanje usta na usta!“ – napisao je Kavaja. Istovremeno je i Terezina ćerka objavila zahvalnost nepoznatim spasiocima tražeći od prijatelja i korisnika informacije o tajanstvenom spasiocu.  Tako su došli u kontak i Tereza je mogla lično da izjavi zahvalnost Kavaji koga je nazvala „istinskim herojem“. Džet se više ne igra lopticama.

 

Izvor