Veliko iznenađenje doživio je Taskin Dasdan, radnik jednog hotela u Turskoj kada je primio telefonski poziv iz Velike Britanije. On je naslijedio malo bogatstvo od nedavno preminulog Engleza koji je svake godine dolazio u hotel Korumar u Ajdinu.

Dasdan je počeo da radi u popularnom turskom odmaralištu 1990. godine i tokom godina se sprijateljio sa Kortnijem.

“Čarls je često pričao sa osobljem i bio je popularan gost. U hotelu sve tretiramo jednako. Ponašamo se prema njima kao da su porodica, a ne turisti”, rekao je Dasdan za turske medije, prenosi “The Sun”.

Otac troje djece otkrio je da mu je Čarls već jednom pozajmio novac za školovanje djece, ali dodaje da nikad nije očekivao ništa više od njega, kao i da ga je iznenadila vijest o tome da će upravo on da naslijedi najveći dio bogatstva.

Uprkos neočekivanom nasleđu, Turčin je najavio kako će nastaviti da radi u hotelu. Saznao je za bogatstvo kad su hotel kontaktirali zvaničnici iz Velike Britanije tražeći da razgovaraju sa pojedincima iz osoblja.

“Dobili smo telefonski poziv iz Engleske nakon što je Čarls umro i rekli su nam da nam je ostavio značajan dio svoje imovine”, rekao je Dasdan.

Naime, osim njega još nekoliko radnika hotela naslijedilo je novac. Koliko tačno će ko dobiti nije poznato, ali zna se da je u slučaju Dasdana dovoljno da ne mora više nikad da radi.