Osobe rođene u ovom znaku karakteristicne su po svom vrlo otvorenom i ekstravertiranom stilu izražavanja.

Djeluju veoma odvažno, smjelo, izazovno, hrabro i iskreno. Zatim, Strijelci su veoma temperamentni, slobodoumni, neposredni i elokventni prilikom obraćanja.

Poznato je da posjeduju ogromnu energiju, samopouzdanje i spremnost na veliki rizik ili izazov.

U tom smislu, ukoliko im je stalo da ostvare neki “veliki cilj”, onda za njih nema prepreke na putu do cilja ili ličnog zadovoljstva.

Uostalom, da li ste se nekada bavili mislju zašto se kaže: “Biti kao slobodan strijelac”? Odgovor je vrlo jednostavan — to je asocijacija na njihovu slobodoumnost, nezavisnost, avanturizam i na izrazitu hrabrost.

Zbog svoje temperamentne i strastvene prirode Strijelci djeluju nestrpljivo, a njihove reakcije su veoma nagle i cesto neumjerene.

Ljubavni susret sa osobom u znaku Strijelca obicno protiče kao ljubavna vrteška jer sve se dešava veoma ishitreno i u jednom dahu.

Njihov karakter odgovora glavnom junaku u filmskoj prici: “Ljubav do poslednjeg daha”. Znaci, oni reaguju već u prvom trenutku i na direktan način izražavaju svoje simpatije ili antipatije.

Pri tome, nemojte zaboraviti da su oni veoma iskreni, ali prilikom izražavanja svoje iskrenosti cesto zaboravljaju na “pristojnu” granicu.

Potpuno opravdano, učiniće Vam se da ponekad nemaju mjere ili stila u onome sto izražavaju
u svojim komentarima ili u porukama koje Vam upućuju.

Naravno, Strijelcima nedostaje nota diplomatije, taktičnost ili umjerenost.

Ali, ukoliko želite iskrenog i pravdoljubivog partnera morate biti spremni i na emotivne povrede i žaoke.

U vezi sa tim, postoji priča koja na dobar način ilustruje njihov karakter, ćud i ponašanje.

Prica govori o tome kako čovjek pita svog bliskog prijatelja, Strijelca: Zbog čega kod tebe tako cesto dolazi do prekida ljubavnih veza?

A Strijelac mu odgovara: “Zbog toga sto ja govorim istinu i samo istinu, onako kao sto zaista mislim i osjećam”. Dakle, poenta je u tome da pretjerana doza istine ponekad predstavlja onaj ružniji, bolniji i tezi dio stvarnosti.

Naravno, u suočavanju sa istinom neko nema dovoljno snage da podnese taj teret i onda dolazi do prekida ljubavne veze.

Zamislite sitauciju kada Vam Vas dragi Strijelac direktno tresne istinu u lice u stilu “Meni se vise ne dopadas”; “Jako me privlači neko drugi i bas mi se dopada, to su vrele strasti”.

Možete biti sigurni da ce Strijelac insistirati na istini i fer-plej pravilima, naročito kada ga za nekog vezuju velike emocije.

Inace, njihov izgled, stil oblačenja i pojava ostavljaju primjetan utisak na okolinu, jer djeluju veoma izazovno, atraktivno i pomalo provokativno.

Dalje, oni ne pridaju posebno znacenje konvencionalnom ponasanju i nametnutim pravilima. Kada im se neko dopada, oni vrlo otvoreno izrazavaju svoje simpatije i reaguju veoma burno, u naletu vrelih strasti ili impulsivno.

Budite uvjereni da avantura, ljubavna veza, romansa, ili zajednicki zivot sa Strijelcem protiče na veoma interesantan, uzbudljiv i dinamicno nepredvidljiv način.

Vama nikada ne može biti dosadno, a koliko Vam je veselo, zabavno ili prijatno zavisi od Vaše sposobnosti prilagodjavanja.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Strijelca

Prilikom prvog susreta i na prvi pogled veoma iskreno, otvoreno i direktno.

Njih privlači izazov, šarm, avantura i neizvjesnot. Ukoliko je Vas pristup originalan i pri tome djelujete duhovito i inventivno, onda je to – pun pogodak!

Strijelci obožavaju različite vidove zabave i uživaju u tome da pored sebe imaju osobu sličnih afiniteta.

Ipak, ne budite naivni i ne zaboraviti da na kraju oni donose završnu riječ, a naročito u slučaju kada je u pitanju muškarac Strijelac.

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Jedno od osnovnih pravila glasi: Ljubav nikada ne predstavlja ropstvo i ograničavanje, već slobodu.

U tom smislu, Vi treba da prevazidjete neka strogo tradicionalna, konvencionalna i patrijarhalna pravila i principe koji paralelno guše Vašu i njegovu potrebu za slobodnim izborom.

Strijelac ne voli ništa sto je uobičajeno, ustaljeno ili ustajalo, ono sto predstavlja ponavljanje nekih nametnutih pravila.

Uostalom, čemu fraze u ljubavnoj priči? Ili zažto mislite da Vasa ljubavna priča treba da lici na ostale ljubavne priče?

Nemojte zaboraviti da Strijelac naprosto uživa u razlicitim igrama, u izazovu ili u dobroj zabavi, kao i u takmičarskoj atmosferi.

Naravno, Strijelac je veoma korektan igrač, ali on iskljucivo igra zbog ukusa pobjede, samodokazivanja i licnog zadovoljstva.