Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Škorpije

Osobe rođene u ovom znaku djeluju veoma zanosno, strastveno i privlačno za svoju okolinu. Dobro poznato pravilo je da se Škorpije svrstavaju na “top-hot listu” velikih osvajaca i zavodnika.

U tom smislu, Vama se sa punim pravom može pripisati etiketa “velikog maga”, kad god je riječ o ljubavnoj prici i zavođenju, ili osvajanju pažnje kod suprotnog pola. Skorpije na neki njima svojstven (svjesni ili podsvjesni) način uživaju u igri zavođenja, a naročito uživaju u svojevrsnoj dominaciji nad suprotnim polom.

Ovaj znak se svrstava u kategoriju velikih emotivaca, ali istovremeno tu postoji i jedna neobična začkoljica.

Riječ je o tome da su Škorpije svjesne svoje “Ahilove pete” i da imaju veoma razrađene mehanizme i efikasne strategije kao način na koji čuvaju svoju emotivnu osjetljivost. Ni u jednom trenutku nemojte zaboraviti da su Škorpije veoma strastveni u svemu sto se dešava, bez obzira da li je rijec o ljubavnoj harmoniji ili o ljubavnom ratu.

Ponekad stvari i svet oko sebe posmatraju kroz kontrast — “crno-bijelo” i zbog toga od njih možete očekivati beskrajnu njeznost, romantičnost i emotivnu pažnju, ali, istovremeno su spremni i na lukavstvo, perfidnost ili na osvetu iz ljubavi.

Kada i u kom trenutku će proraditi pozitivna ili naprotiv, mračna strana ličnosti, zavisi od njihovog psihološkog stanja, od emotivnog raspoloženja ili od toga kako doživljavaju Vaše ponašanje. Nemojte zaboraviti da Škorpija odgovara skoro na svaki izazov i da posjeduje razornu snagu, ogromnu volju, a naročito borbeni duh koji ponekad ne poznaje nikakve granice ili zabrane.

U tom pogledu, ukoliko se naivno usudite da isprovocirate jednu Škorpiju, moraćete biti spremni na sve moguće posljedice. Da li vam je poznato da ovaj znak ne štedi sebe i svoja osjećanja do skoro “ubitačne mjere”, sto se reflektuje u dva pravca – ka obožavanju i afirmaciji ili u pravcu destrukcije i “laganog uništenja”?

Dakle, ukoliko isprovocirate, emotivno osujetite ili povrijedite jednu Škorpiju, očekuje Vas “otrovna strelica”. Najvazniji kriterijum u toj igri je koliko se Škorpija osjeca povrijeđenim jer u onim najtezim slučajevima on rusi sve pred sobom i pri tome postaje fatalan.

Sem toga, Škorpija nije destruktivan samo prema potencijalnom protivniku već i prema samom sebi. Znaci dileme nema, ukoliko je odlučio da Vas povrijedi na neki način, da Vas ponizi, sruši ili uništi, on istovremeno vrlo svjesno unistava i samog sebe, ali se ne zaustavlja u svojim namjerama.

Postoji jedna zanimljiva priča koja na najbolji način ilustruje njihov primarni karakter, ćud, ponašanje i strasti. To je priča o žabi i životinji Škorpionu, kada ju je zamolio da ga na svojim leđima prenese preko vode, jer je to bio jedini način da pređe na drugu stranu močvare.

Žaba nije imala povjerenja u njegovu “mrađnu” prirodu, ali on ju je uvjeravao da zavisi od njene pomoći, te ukoliko naudi njoj osudiće i sebe, jer neće mu biti spasa.

Međutim, prije nego sto su stigli do druge strane obale, Skorpion je svojom otrovnom strelicom ipak, bocnuo žabu. Na njeno pitanje, zašto je to uradio i tako osudio oboje na stradanje Odgovorio je da je to jace od njega jer u njemu postoji nekontrolisana strast.

Osobe rođene u ovom znaku predstavljaju izuzetno uzbudljive i maštovite ljubavne partnere; oni će Vas na veoma strastveni način provesti kroz najlepše ljubavno carstvo ili Vas ostaviti u beskrajnoj patnji.

Oni su veoma emotivni, strastveni, potentni, uzbudljivi i culni. Medjutim, oni su istovremeno i veoma posesivni, ljubomorni, osvetoljubivi i destruktivni.

Ljubavna priča sa Škorpijom u glavnoj ulozi predstavlja veliko zadovoljstvo i beskrajno uzbuđenje. Ipak, nemojte zaboraviti da su njihove ljubavne igre i uzbuđenja suviše strastvena ili da predstavljaju suviše veliki izazov, izazov koji vrlo brzo može da se pretvori u ljubavni vrhunac ili, naprotiv, u ljubavni očaj. Dakle, Škorpija može da Vas podigne na carski pijedestal ljubavi, ali isto tako može i da Vas baci na samo dno očaja

 

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Škorpije

Jedno od osnovnih pravila ili zapovjesti glasi: Škorpija se uvijek udvara Vama, a ne Vi njemu. Znaci, u bilo kojoj fazi ljubavne igre Vi ste ta “zgodna” meta ili žrtva, a Škorpjan je uvijek osvajač ili pobjednik. U tom smislu, zaista ništa ne možete promijeniti sem da upotrijebite svoju pamet i da se ponašate dovoljno snalažljivo. Naravno, muškarac i žena Škorpije koriste drugačiji stil, ali princip je potpuno isti.

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Svakako to da ste Vi veoma strastveni, potentni, posesivni, ljubomorni, emotivni i skloni velikoj žrtvi. Naravno, Vi posjedujete izuzetno veliku i bogatu maštu tako da zajednicki život sa Vama, tj. ljubavna priča, predstavlja vrhunsko i najlepše uzbuđenje. Zatim, Škorpiju izuzetno privlače veliki izazovi, nepoznate situacije, doživljaji koji obogaćuju njegovo ljubavno, intimno i seksualno iskustvo. U tom pogledu, posebnu car imaju neke “hot situacije”, atraktivne osobe i zabranjene igre ili “zabranjeno voće”.