Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Riba

Osobe rođene u ovom znaku karakteriše neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled. Zagledajte se u njihove sanjive oči i osjetićete hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled na sebi. Ribe su veliki “senzitivci” i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa “bojom” svog emotivnog raspoloženja.

Dakle, riječ je osobi koja djeluje hipersenzitivno, vrlo emotivno i preosjetljivo. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje subjektivan način i u skladu sa svojim unutrašnjim ili emotivnim — duševnim potrebama.

Oni raspolažu paletom čudesnih boja uz pomoć kojih na vrlo neobične (i ponekad razumom “neshvatljive”) načine odslikavaju svoja različita emotivna stanja i raspoloženja. Morate razumjeti da su Ribe izuzetni “emotivci” koji veoma teško kontrolišu svoja razvnovrsna osećanja i duševna stanja; beskrajni su romantičari i maštari. Susret sa Ribama protiče u emotivnom raspoloženju i zbog toga je ponekad vrlo teško odgonetnuti njihove misli, ali zato ne i njihova osjećanja. Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar način ilustruje njihov psihološki profil i karakter, zatim njihov stil izražavanja, ćud i ponašanje.

Nakon dugogodišnjeg zajedničkog života sa jednom predstavnicom ovog znaka, čovjek objašnjava prijatelju svoje impresije i fascinaciju: “Znaš, Ona (Ribe) uvek misli, vidi, razume i zaključuje onako kako osjeća! Sve na ovom svetu se bazira na boji njenih osjećanja, a pri tome je vrlo subjektivna. Ja je razumijem i znam da to ne mogu da promijenim, a ona mene oseća bolje nego što ja to umijem da shvatim i iskažem”.

Međutim, nemojte zaboraviti da su njihova osjećanja povremeno veoma uzburkana i da je to ono što pravi haos u njihovoj glavi ili pometnju pri ponašanju i komunikaciji sa bližom okolinom. Ribe posjeduje izuzetno lijepe osobine, kao što su: plemenitost, empatija i nježnost, oni izražavaju emotivnu pažnju prema svojoj okolini i skloni su velikom požrtvovanju za sve one koji su im bliski.

Ribe su veoma podlozne sugestiji i povodljive za emocijama, reaguju na sve sto dotice njihova osjecanja. Nije tajna da su oni po svojoj prirodi vrlo zaljubljivi, jer je veoma lako pokrenuti njihova interesovanja i paznju.

Ponekad Ribe nemaju dovoljno hrabrosti da izraze svoje misli, kao i da se suoče sa istinom ili da prihvate onu ružniju stranu života.

Tada u njihovoj dusi nastaje pravi emotivni košmar. Preciznije rečeno, Ribe koračaju na samoj granici između sna i jave. Naravno, jedna od njihovih najvećih fantazija je da svoju životnu ili ljubavnu priču pretoče u romantičnu ljubavnu bajku sa hepiendom.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Ribe

Progovorite najljepšom bojom glasa i posmatrajte ih najtoplijim pogledom. Morate biti veoma pažljivi, suptilni, emotivni i iskreni.

Ipak, najvažnije pravilo ljubavnog zavođenja glasi: nemojte štedjeti svoja osećanja i učinite sve sto je potrebno da podstaknete njihovu maštovitost, plemenitost i senzualnost.

Od njih nemojte očekivati direktnu inicijativu, već tople emocije koje se prepoznaju u njihovom sanjivom pogledu, zatim u nježnom i šarmantnom osmijehu, kao i u baršunastom glasu ili u razlicitim signalima koje Vam upućuju.

Šta vaš partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Prvenstveno, to da su emocije njihov glavni pokretač i da one upravljaju njihovom dusom i mislima. Upravo, emocionalna širina i kolorit najraznovrsnijih osećanja predstavljaju njihovo najveće bogatstvo, ali i njihovu “Ahilovu petu”.

Osjećanja im je lako povrijediti i uznemiriti ih, čak i na onom misaonom nivou. Posjeduju izuzetno jaku intuiciju koja im pomaže da imaju dobar predosjecaj za sve sto podstiče njihova osećanja ili misli.

Ribe od svog partnera očekuju razumijevanje, emotivnu pažnju, nježnost, toplinu i naročito, emotivnu ili moralnu podršku. Uostalom, njima je potrebna tačka oslonca i partner koji umije da odgonetne sve njihove emotivne, duhovne ili unutrašnje potrebe, ali i nemire koji neprekidno struje njihovom dušom kao “neobični ljubavni vjetrovi”!