Džordan (26) i Nesa (25) išli su zajedno na fakultet u Teksasu, a povezivalo ih je i što su članovi istog plemena iz Nigerije.

Nesa je ispričala za Insider, da je 2014. kada je krenula na fakultet počela viđati Džordana po cijelom kampusu, na putu do predavanja, šetajući do studentskog doma, u menzi… Džordan je tada primijetio i Nesu. Kada je Nesa slavila nigerijski Dan nezavisnosti Džordan joj je prišao. Primijetio je da nosi tradicionalnu odjeću poznatu kao dašiki, a na licu je imala naslikane tradicionalne tačkice. Skočio je sa skejta i pitao je je li ona Nigerijka, kao i on. Rekla je da, a dok su razgovarali, shvatili su da ne samo da su iz iste zemlje, već i iz istog plemena.

 

Oni nisu planirali svoju vezu učiniti romantičnom sve dok Džordan nije počeo sanjariti o svojoj budućoj supruzi, rekla je Nesa.

Počeli su da se zabavljaju 2018. godine.

“Nije me pitao hoću li mu biti djevojka. Samo je počeo na kampusu govoriti da smo zajedno”, našalila se Nesa.

Par je odlučio da se neće ni ljubiti ni voditi ljubav sve dok se ne vjenčaju.

“Ne radi se o tome da je ljubljenje loše, ali to je bio naš način za slavljenje Boga”, rekla je Nesa.

 

Džordan je zaprosio u ljeto 2020. godine, a vjeridbu su slavili držeći se za ruke. Na vjenčanje u martu 2021. su pozvali 350 ljudi, a vjenčali su se u dvorani The Signature Manor u Houstonu.

Tokom ceremonije, djeveruše i kumovi nosili su čaše vode umjesto cvijeća. Kasnije su tu vodu izlili u lavor, kako bi Džordan oprao noge Nesi, isto kako je Isus oprao noge svojim učenicima.

“Nisam joj vidio ni lice. Odmah sam počeo da plačem. U Bibliji nas Bog pere riječju i ukrašava nakitom. Dakle, oprao sam joj noge prije nego što sam je okitio prstenom”, rekao je mladoženja.

 

Nesa se mentalno pripremala za poljubac cijeli dan vjenčanja. Kada ih je sveštenik proglasio mužem i ženom, jedva su dočekali da se poljube.

“Krenula sam da ga poljubim sva srećna, a on me zaustavio i prvo je u usta našpricao sprej za osvježavanje daha. To me stvarno nasmijalo”, rekla je Nesa.

 

Sedam godina nakon što su se upoznali, napokon su se prvi put poljubili.

Još uvijek se navikavaju da se mogu poljubiti gdje god i kad god žele. Priznali su kako na medenom mjesecu nisu vodili ljubav jer žele to da urade u krevetu koji imaju doma jer smatraju kako je taj krevet ‘svet’.