Iako se često mačke i psi ne slažu baš najbolje (kao pas i mačka), ipak ima i onih primera kada mogu da budu dobri drugari, čak i najbolji prijatelji.

Ukoliko sumnjate, u nastavku možete pogledati video snimak koji to i dokazuje.

Vlasnike ove dve životinje postavio je video na kojem mačka prati i pomaže slepom psu, tako što ga usmerava gde treba da ide.

Njih dvoje čak mogu izaći sami u štenju, jer maca tačno zna kako da usmerava svog prijatelja i da mu signalizira kako da se vrati kući.

Ovaj video topi srca! Ovo maleno mače pravi je prijatelj ovom psu… Poput njihovog vlasnika koji nije želeo da ostavi psa, isako je slep, mačak brine o njemu, trudeći se da mu svaki dan protekne u igri i veselju.

Ovom psu ljubavi ne manjka, ali ni prijatelja. Iako je ostao slep, on uz pomoć svojih prijatelja vidi svet oko sebe… Da, vidi i osluškuje jer mu oni u tome svakoga dana pomažu, na ovaj ili onaj način.

Nakon ovakvih snimaka, bude nas sramota kako nekada znamo da budemo bezosećajni, hladni i daleki… A u stvari, nismo ni svesni koliko je duša ispunjenija kada, poput mace, budemo tu za nekoga, naročito za životinje.

Izvor: mojljubimac.info