Tužna priča dobije obrise one sa srećnim krajem.

Beba koja je ostavljena i pronađena kontejneru prije dva mjeseca, dobila je starateljsku porodicu, ali i ime.
Stefan, dječak pronađen u kesi u kontejner u beogradskom naselju Žarkovo, sada je u toplom domu, a kako je naveo ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević tokom posjete porodici, uvjerio se da beba “odrasta u dobrim uslovima”, kao i jedna maloljetna djevojčica data na staranje.

– Ova hraniteljska porodica zaista pruža svu moguću pažnju i njegu i Stefanu i maloljetnoj djevojčici i veoma sam zadovoljan uslovima u kojima odrastaju. Beba Stefan je veoma napredovao, s obzirom na prethodni put kada smo ga vidjeli, a to je dokaz da se o njemu brine na adekvatan način – rekao je Đorđević.

Podsjećanja radi, tek rođenu bebu ostavljenu u kontejneru pronašao je krajem avgusta penzioner Slobodan Cvetković iz beogradskog naselja Žarkovo, i odmah alarmirao policiju i Hitnu pomoć, a detalji koje je tada otkrio pokazuju da je novorođenče samo pukim sticajem srećnih okolnosti preživelo.

– U prvom trenutku pomislio sam da je neka mačka upala u kontejner. Počeo sam da pomjeram đubre ne bi li je pronašao i oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu kesu iz koje se taj zvuk čuo. Otvorio sam je u ugledao bebu, tek rođenu, bila je još sva krvava – ispričao je taj penzioner.

Kako je rekao, kada je kesu otvorio beba nije plakala, već je samo stenjala. Šokiran i potresen prizorom, odmah je otrčao u stan, koji se nalazi u neposrednoj blizini kontejnera, ispričao supruzi šta je vidio i odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju.
Kako saznaje Blic, bebu u prvom trenutku niko nije smio da uzme, jer su se plašili da je ne povrijede, ali je dobra okolnost bila ta što su Hitna pomoć i policija došli nevjerovatno brzo, poslije svega nekoliko minuta.Tada su vidjeli da je riječ o tek rođenom dječaku, koji je na sebi još imao pupčanu vrpcu i posteljicu i da je bio sav krvav, što je ukazalo na to da je u kontejner ostavljen neposredno po rođenju.

Tadija pronađen u snijegu
Mali Tadija, koji je ostavljen u snijegu odmah po rođenju, nalazi se u hraniteljskoj porodici, a u ponedjeljak je počeo proces “pronalaska usvojitelja”.

– Tadija je sada porastao, a vrijeme je brzo prošlo od kada smo ga prvi put posjetili, kada je imao nepunih mjesec dana i bio smješten u ovu porodicu. Njegova sudbina potresla je cijelu Srbiju, pa i mene lično i sada mogu da kažem da sam srećan što je beba dobro i što živi u dobrim uslovima, a vjerujem da će nakon usvojenja, njegovo odrastanje biti takođe bezbrižno i srećno, što i zaslužuje – rekao je Đorđević i dodao da je puka sreća bila to što je preživio u uslovima u kojima je ostavljen i što nema nikakvih zdravstvenih posljedica.

Hraniteljska porodica u kojoj živi Tadija ima sedmoro djece, od kojih je četvoro bioloških, a troje na hraniteljstvu.

 

Srpskainfo.com / Blic