Priča koja se pojavila pre nekoliko godina, ponovo je postala viralna i to sa jakim razlogom – da nas nauči ili podseti šta je humanost. Radi se o dečaku, koji je bio spreman da da svoj život kako bi spasio sestrin. Nije važno da li je istinita ili ne, bitna je poruka koju ona nosi.

– Danas sam operisao jednu devojčicu. Bila joj je potrebna nulta negativna krvna grupa. Mi je nismo imali, ali njen brat blizanac je ista krvna grupa kao i ona. Objasnio sam mu da je pitanje života ili smrti. Umirio se, sedeo malo u tišini i nakon što je razmislio, otišao je da se pozdravi sa svojim roditeljima.

Nisam pridavao značaj ovom postupku, sve dok mu nismo izvadili krv, tada me je upitao: “I kada ću da umrem?”. On je mislio da treba da da svoj život da bi spasio njen. Na sreću, oboje su sada dobro – stoji u objavi koja kruži Fejsbukom.

doktor, lekar, tvit

Priča koja kruži godinama Printskrin: Fejsbuk Prof Slobodan Savić

Na engleskom jeziku ova priča je tvitovana i pre nekoliko godina.

Objavljena je na profilu, koji navodno pripada lekaru, koji je operisao devojčicu. Postala je viralna i proširila se svetom.

 

Sad je objavljena na Fejsbuku, na srpskom jeziku.

I opet je viralna jer nas maleni dečak uči ili podseća da treba da budemo nesebični, da volimo bezuslovno i da budemo bolji ljudi. 

(Telegraf.rs)