Pjevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini života. Posljednjih tjedana liječio se od koronavirusa, a vijest da je preminuo za “Blic” je potvrdio njegov kum.

“Nažalost nije izdržao, ovaj covid ga je skroz razorio”, rekao je on.

Rođen je u Kraljevu, od oca Svetozara-Toze Živkovića po kojem je i dobio nadimak i majke Budimke, prenosi N1.

Postao je poznat 1967. godine pjesmom za singl ploču (pjesma Miće Milutinovića) „Ispod lipe, kraj potoka”. Iste godine snima četiri singla u duetu sa Silvanom Armenulić („Devojčice garava”).

Njegova velika popularnost počinje 1971. godine, kada pobjeđuje na Pjesmi ljeta kompozicijom „Mirjana“. Sljedeće godine opet pobjeđuje pjesmom „Oči jedne žene“ i potvrđuje status najpopularnijeg pjevača.

Pored mnogo održanih koncerata i TV emisija pjevao je i u duetu sa Predragom Gojkovićem Cunetom, Miroslavom Ilićem, Lepom Lukić, Mirom Vasiljević itd

Osamdesetih godina, zajedno sa Predragom Gojkovićem Cunetom i glumicom Zlatom Petković bio je voditelj čuvene Folk parade.

U listopadu 2012. dobio je diplomu zaslužnog građanina grada Kraljeva. 24. kolovoza 2018. godine, na koncertu održanom povodom šezdeset godina Radio televizije Srbije, uručen mu je Zlatni mikrofon Radio Beograda.