Stanovnici Casinga su izašli na svoje prozore i balkone pljeskali kada su pokopali njegov lijes

Giuseppe Berardelli, italijanski svećenik koji je dao svoj respirator mlađem pacijentu kojeg nije poznavao, umro je u bolnici Lovere u Bergamu.

72-godišnjak je bio omiljen u gradiću Casingu, vjernici iz tog gradića su skupili novac kako bi mu kupili respirator što su i napravili, ali Berardelli ga je odbio koristiti i dao ga mlađoj osobi.

James Martin, SJ

@JamesMartinSJ

Fr. Giuseppe Berardelli, a 72-year-old priest who gave a respirator (that his parishioners had purchased for him), to a younger patient (whom he did not know), has died from .

“Greater love has no person…” (Jn 15:13) https://www.araberara.it/don-giuseppe-berardelli-morto-sul-campo-da-prete-ha-rinunciato-al-respiratore-per-donarlo-a-uno-piu-giovane/26523/  via @Araberara

View image on Twitter
9,445 people are talking about this

Stanovnici Casinga su izašli na svoje prozore i balkone pljeskali kada su pokopali njegov lijes. Sprovoda nije bilo zbog restriktivnih mjera u Italiji.

U Italiji je 50 svećenika umrlo od koronavirusa. Italija je najgore pogođena zemlja na svijetu s više od šest hiljada smrti od početka pandemije i više od 60 hiljada zaraženih.

 

Izvor:fokus.ba