Slavna glumica umrla je u 67. godini života

 

Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života. Kako saznaje Telegraf.rs, Nedu je za trpezarijskim stolom pronašao njen brat. Nema tragova nasilja.

Na licu mesta se nalaze pripadnici policije i Hitne pomoći. Vrata stana glumice bila su zaključana. Tada je Nedin brat pozvao bravara koji je otvorio vrata.

Neda Arnerić, Dubljanska

Zdrada u kojoj živela Neda Arnerić Foto: Telegraf

Neda Arnerić, Dubljanska

Zdrada u kojoj živela Neda Arnerić Foto: Telegraf

Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. Njen prvi film pod nazivom “San” iz 1966. godine je od Nede napravio veliku zvezdu Jugoslavije. Tokom godina je njena popularnost rasla, a svojim glumačkim umećem zadivila je celu Jugoslaviju.

Arnerićeva je ostvarila upamćene uloge u filmovima “Višnja na Tašmajdanu”, “Užička republika”, “Sutjeska”, “Varljivo leto ’68”, “Ispravi se, Delfina” i drugim. Takođe, igrala je i u mnogobrojnim italijanskim filmovima.

Višnja na Tašmajdanu Neda Arnerić

Neda Arnerić u filmu “Višnja na Tašmajdanu” Pritnskrin: Youtube

Za ulogu Delfine, u filmu „Ispravi se, Delfina“, reditelja Aleksandra Đurčinova, 1977. godine dobila je “Srebrnu arenu” na Filmskom festivalu u Puli, kao i nagradu “Carica Teodora” na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. 1980. godine, diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Dobitnica je “Zlatne arenu” na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu “Haloa – Praznik kurvi”, reditelja Lordana Zafranovića.

Neda Arnerić je bila udata za Dejana Karaklajića, glumca Radeta Markovića i lekara Milorada Mešterovića. Milorad Mešterović (63) preminuo je početkom januara prošle godine, posle duge i teške bolesti. On je bio Nedina velika podrška, a kada je glumica pre četiri godine pala sa terase svog stana, Milorad je bio njena tačka koja ju je vratila i dala snagu za borbu.

Od legendarne Nede Arnerić oprostile su brojne poznate ličnosti. Glumica Svetlana Ceca Bojković nije mogla da sakrije tugu i teško je govorila o pokojnoj Nedi.

– Šokirana sam. Moram da se priberem… – rekla je kratko Ceca za

(Telegraf.rs)