Nakon kratke i teške bolesti preminula je poznata hrvatska pjevačica Zdenka Vučković.

Bilo joj je 77 godina, a zadnje dane svojeg života provela je u jednom zagrebačkom domu za starije.

Tužnu vijest za 24 sata potvrdio je njezin dugogodišnji prijatelj i suradnik Ronald Braus.

“Pamtit ću je po vječitoj svježini, energiji, neiskvarenosti. Bila je naša prva djevojčica koja je postala zvijezda, koja je ostvarila sjajnu karijeru”, rekao je Braus.

Zdenka je rođena 20. juna 1942. godine u Zagrebu. Njezina bogata karijera trajala je više od 60 godina, a publika će ju možda i ponajviše pamtiti po pjesmi Tata, kupi mi auto (pjesma se zapravo zove ‘Moja mala djevojčica) koju je otpjevala s legendarnim Ivom Robićem te pjesmi ‘Zagreb, Zagreb’ koja je postala neslužbena himna hrvatske metropole.

Zdenka je bilo omiljena među kolegama, a u svojedobnom intervjuu koji je dala Jutarnjem listu, otkrila je i koga od hrvatskih pjevača najviše cijeni: “Moja četiri stađuna s kojima sam provela divne dane su Toni Kljaković, Vice Vukov, Ivo Robić i Ivica Šerfezi. Od generacije, moj apsolutni favorit je Tereza. Ona je uvijek u formi i svojom ekspresijom uvijek očara ljude. Od mlađih, izgledom i pjevanjem se ističe Žanamari Lalić, ali još nije iskazala svoj potencijal jer dosad nije dobila pravu pjesmu. I Natali Dizdar ima sličan problem. Trebaju joj neke druge pjesme, koje bi istaknule njen glas.”

Izvor:radiosarajevo.ba