Njena životna misija je da bude heroj i da obara s nogu znanjem i intelektom.

U pitanju je Djevica.

Djevicom vlada planeta Zemlja zbog čega je praktična i svoje misli bazira na stvarnosti, a ne mašti. Kroz život hoda s nogama čvrsto na zemlji koračajući graciozno i nježno u svojoj razboritoj stvarnosti.

 

Orijentisana na detalje ovo je “žena dinamit” koja doslovno misli na sve i na koju se uvijek možete osloniti. Svemu pristupa sistematski i voli planirane rutine. Slobodno vrijeme najradije provodi u dugim šetnjama po prirodi ili radeći u bašti. Njena velika vrlina je da uvijek i svuda dolazi na vrijeme.

 

Djevica u ljubavi

 

Potpuno predana kada je u vezi, Djevica je pouzdana i lojalna i vaga svaki detalj prije nego što se nekom obveže. Radije će biti sama nego s pogrešnom osobom – ona ne traži samo onog pravog, ona traži onog savršenog. To naravno ne znači da traži nekog ko je savršen, takav ne postoji, ali traži nekog s kime će se ona savršeno slagati.

Detalji su joj važni i u ljubavi pa od svog partnera očekuje ‘začine’ poput cvijeća, mirišljavih svijeća, romantičnih poruka…

 

Skromna i konzervativna u mnogim područjima života, Djevica voli da partner preuzme inicijativu. Stroga prema samoj sebi, važna joj je partnerova potvrda. Najbolje se slaže sa Škorpijom, Blizancima, Rakom, Bikom i Jarcem.

 

Djevica u prijateljstvu

 

Pouzdana i uvijek od pomoći, Djevica će biti tu za svaki važan događaj u životima svojih prijatelja. Takođe, nikada neće zaboraviti rođendane osoba koje su joj važne.

 

Prijateljica je koja zna dati odličan savjet, ali samo kada joj tražite jer ona se ne petlja samoinicijativno u tuđe poslove.

 

Kada žele da joj se zahvale na pomoći njeni prijatelji trebalo bi da to učine diskretno, jer su Djevice skeptične prema velikim gestovima i glasnim iskazivanjima emocija. Više cijene jednostavne i tiše izraze zahvalnosti.

 

Izgled

 

Mladoliko ovalno lice, oštar i iskričav pogled koji analizira, duži nos, veliki, široki osmjeh, nježna brada, vitka linija, četvrtasta ramena, mala stopala fizičke su karakteristike Djevice. Kosa je obično smeđa, a oči sive ili smeđe. Gornji dio glave obično je primjetno veći što se povezuje s izrazito intelektualnim umom.

 

Stil

 

Prefinjenost i vanvremenska odjeća zakoni su kojih se Djevica nepokolebljivo drži. Obožava odjevne komade u kojima će s posla moći otići na ručak, večeru ili u večernji izlazak. Ono bez čega ne izlazi iz kuće je dezodorans jer ovaj otmjeni znak uvijek želi da odiše svježinom. Koliko zapravo brine o svom izgledu, diskretna Djevica ne želi da svi znaju.

 

Omiljene boje su joj zemljane boje poput sive i žutosmeđe, kao i mornarsko plava. Njena garderoba puna je praktičnih i sofisticiranih komada, a otmjeno će isfurati i najležernije odjevne kombinacije. Ne voli ništa ekstremno, već jednostavno, praktično, suptilno i prilagodljivo.

( GLOSSY/ZADOVOLJNA.HR )