Mačka koja je zaštitila dvoje dece od smrtonosne zmije, preminula je nakon što je zmija ujela u borbi. Artur je rođen kao obična domaća kratkodlaka mačka, a uginuo je kao pravi heroj.

Mačak se igrao u porodičnom dvorištu na Sunčanoj obali u Kvinslendu u Australiji sa dvoje dece nakon što je primetio zmiju da se približava. Porodica kaže da je Artur odmah krenuo u akciju i tom prilikom ubio smrtonosnu zmiju.

Istočna smeđa zmija, jedna od 10 najotrovnijih australijskih zmija, ušla je u dvorište gde su se deca igrala. Artur je krenuo u akciju štiteći svoju mladu porodicu ubijanjem zmije. Nažalost, u tom procesu, Artur je zadobio fatalni ugriz – napisao je tim na društvenim mrežama.

U haosu izvođenja dece iz dvorišta niko nije video ugriz na Arturu jer se srušio i brzo oporavio kao da ništa nije bilo.

Sledećeg jutra Arturova porodica je primetila da Artur ne može da stoji, te ga je prevezla u veterinarsku bolnicu. Nažalost, njegovi simptomi su bili suviše ozbiljni da bi se oporavio.

Za istočnu smeđu zmiju se smatra da je druga najotrovnija kopnena zmija na svetu. Ljudski simptomi uključuju hipotenziju i kolaps, kao i srčani zastoj, prenosi Red.

Njegova porodica, razumljivo skrhana, rado ga se seća i zauvek mu je zahvalna što je deci spasio život – napisala je Hitna služba za životinje.