Foto: Screenshot, RTS

Već godinama svakodnevno oblači policijsku uniformu i brine se o bezbjednosti svojih sugrađana. Ovoga puta, Miladin Banjac iz Sombora u Srbiji pohvaljen je zbog ličnog podviga. Kroz njegovu hraniteljsku porodicu je prošlo sedamnaestoro djece.

 

Miladin Banjac je, gostujući u Jutarnjem programu RTS rekao da je hraniteljstvom počeo da se bavi u februaru 2012. godine da je tada u njegovu prodicu došlo dijete od šest meseci.

Ističe da dolaze djeca različitih uzrasta, bebe ali i stariji.

Kako je rekao, obično u jednom trenutku brinu o jednom djetetu, da bi mogli da mu pruže svu pažnju, ali bilo je i slučajeva da je tu više djece istovremeno – najviše četvoro.

Posebno je ponosan što sa svima održava komunikaciju i nakon što odu, a jedno dijete je i krstio.

Prema njegovim riječima, najteži su rastanci, ali mu je drago kad vidi da djeca idu u dobru porodicu gde će dalje nastaviti život.

Na pitanje koji je posao teži, policajca ili hranitelja, Miladin je rekao da oba posla zahtijevaju mnogo odricanja i obaveza, ali da je hraniteljstvo ipak teže.

Nedavno je dobio i priznanje od ministra unutrašnjih poslova. Zahvalan je na tome, ali, kako navodi, najvažnija mu je dječija zahvalnost i njihova želja da dođu opet da ga vide.

Miladin Banjac je rekao da hraniteljstvo zahtijeva da se uključi cijela porodica, a njemu mnogo pomažu supruga i dvije ćerke.

Izvor: www.telegraf.rs