Keli Endrju iz mjesta Hartvord u američkoj saveznoj državi Konektikat objavila je na Tviteru da je kućni ljubimac, pas Henri spasio život njenoj bebi.

Iako su ona i njen suprug bili jako ljuti što je pas uporno lajao i budio bebu, nisu shvatili da je pas, zapravo, osjetio da beba sve slabije diše, da je životno ugrožena i da pas, zapravo, pokušava da je vrati u svijest.

Cijelu noć su proveli u bolnici, a Keli se samo zapitala: “Šta bi se desilo da pas nije probudio njenu bebu”.

“Prošle noći pas je došao do kreveca i budio je bebu. Ona je bila bolesna, a meni je psa bilo “preko glave”. Sve dok nije prestala da diše. Proveli smo čitavu noć u bolnici. Ne znam šta bi se desilo da je nije probudio. Ne zaslužujemo pse”, napisala je uplašena majka na Tviteru.

https://twitter.com/KayAyDrew/status/1470666853911572482?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1470666853911572482%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cdm.me%2Fzabava%2Fzanimljivosti%2Fpas-spasio-zivot-bebi-mi-ne-zasluzujemo-ovog-psa%2F

Ona se dalje u komentarima zahvalila svima na mnogobrojnim porukama podrške i naglasila da se beba sada osjeća mnogo bolje, ali je i javno, uz fotografiju, pohvalila i hrabrog ljubimca Henrija.

“Hvala svima na lijepim željama. Beba je danas bolje, a mi smo kod kuće sa Henrijem, koji je hrabro izdržao čitavu noć, iako se plaši mraka”.

“Željela bih da da se zahvalim odjeljenju hitne pomoći u dječjoj bolnici jer su istinski heroji. Iz noći u noć, pacijent za pacijentom… Oni se trude iznad svih granica i to se vidi”, rekla je.

Veliki broj njenih pratilaca podijelio je fotografije svojih pasa kako bi, na određeni način, odali počast hrabrom Henriju koji je spasio život bebi svojih vlasnika.