Slatki mali pas lutalica koji krade plišanog jednoroga iz prodavnice je jedini oblik krađe koji je skroz u redu, Ne samo da je u redu, nego i topi srca.

 

Kako kaže radnica prodavnice, pas je očigledno tražio nekoga za maženje. Bio je uporan i pokušao čak pet puta da ukrade jednoroga.

”Prodavačica nas je nazvala i rekla da je na parkingu pas koji svako malo ulazi u radnju”, rekao je Džo Njuborn, šef odeljenja za životinje bez staranja.

”Uđe, ode do tog jednoroga i pokuša da ga uzme. Probao je da ga iznese četiri ili pet puta pre nego što su zatvorili vrata i pozvali nas. Možda je imao takvu plišanu lutku dok je bio kod nekoga u vlasništvu. U svakom slučaju, on je fiksirao tog jednoroga i baš je želeo da ga iznese.

 

 

Ovaj mali kleptoman prošao je bolje nego prosečan lopov, pa je završio u lokalnom azilu za pse. Zaveden je kao lutalica i dobio je ime Sisu. Ime je omaž Diznijevom liku u crtaću ”Raja i poslednji zmaj”.

Pošto bi prodavačica imala muka da proda ubalavljenu igračku, Samanta Lejn, službenica azila, kupila je jednoroga za deset dolara. Tako je pomogla i prodavačici i psu koji je toliko želeo da on i jednorog budu zajedno.

”Nije se odvajao od tog jednoroga” rekla je Lejn. ”Voli da spava na njemu, da se mazi s njim. Baš ga obožava.”

 

 

Nedugo zatim, azil je na svojoj fb stranici postavio slike Sisua uz opis: ”Evo šta se desi kada stalno upadate u prodavnicu da biste ukrali ljubičastog jednoroga! Ali onda pozovu nadležne i završite ”iza brave” zbog krađe.”Bukvalno odmah su krenuli komentari u vezi pohvale azila i interesovanja za potencijalno usvajanje psa.

Iako će morati da provede još neko vreme u azilu, zaposleni u njemu kažu da Sisu već ima nove vlasnike. Oni nestrpljivo čekaju da udome njega i naravno njegovog ljubičastog drugara.

Vlasnica prodavnice je takođe rešila da se uključi. Odlučila je da pošalje poklon službenici Lejn, donaciju u vidu hrane za kućne ljubimce. Naravno, najslđe od svega, posleće i nekoliko ljubičastih jednoroga novim vlasnicima lopova Sisua.

 

 

Sisu nije uspeo da ukrade jednoroga, ali je definitivno ukrao šou i srca novih vlasnika.