Foto:unsplash

Jeste li optimist ili pesimist prema svom horoskopskom znaku ? Astrolozi tvrde da se stav prema životu formira ne samo iz odgoja i okolnosti, već i iz konstelacije osobe.

Vatreni znakovi (Ovan, Strijelac, Lav).

Predstavnici ovih znakova zodijaka skloni su ići u krajnosti. Po prirodi su jake ličnosti.

Unatoč svim zastojima i problemima, uvijek su u stanju vidjeti svjetlo na kraju tunela. Ali ne zaboravite na njihovu impulzivnost, koja ih ponekad čini slabim.

Općenito, znakovi elementa vatre su optimisti koji su skloni pesimističnim pogledima na svijet kada ih duhovni sklad napusti.

Vodeni znakovi (Škorpion, Ribe i Rak).

Ovi znakovi zodijaka, prema pravom horoskopu , također ovise o svojim emocijama.

Unatoč tome, uvijek pokušavaju balansirati između pesimizma i optimizma. Prema astrolozima, često se ovi znakovi posebno pretvaraju u pesimiste kako bi privukli pažnju ili zatražili pomoć.

A ponekad im samo pričinjava zadovoljstvo biti tužni i vidjeti svijet u sivom – to ih inspirira i tjera da razmišljaju o visokim stvarima. Općenito, pogled na život je pozitivan.

Zračni znakovi (Vodenjak, Blizanci i Vaga).

Mogu se nazvati nepopravljivim optimistima. Ponekad njihov optimizam graniči s ravnodušnošću.

Predstavnici ovih znakova zodijaka u stanju su napraviti muhu od slona! Nikad obeshrabreni, s osmijehom idu kroz život, a koliko god da imaju, i dalje će vjerovati u najbolje i vidjeti samo dobro u ljudima oko sebe.

Zemljani znakovi (Jarac, Djevica, Bik).

Ovi znakovi su najskloniji pesimizmu. Možda to u njima nije izraženo u obliku negativnog stava prema životu, ali ipak, ovi Znakovi su oprezni i nepovjerljivi prema većini događaja.

Ponekad se ograničavaju u životnim radostima, razmišljajući stereotipno. Ponekad se predstavnici ovog elementa odnose prema životu sa zrnom crnog humora, što njihov pesimizam čini smiješnim i ne tako negativnim.

Prema pravom horoskopu, ovi znakovi zodijaka smatraju se glavnim, koji ozbiljno razmišljaju o posljedicama i vide svijet u svim stvarnostima – a to je također vrlo važno moći učiniti.