Ko je najveći humanitarac među znakovima Zodijaka? Ko vječno traga za avanturom, ko je rođeni takmičar, a kome možete da povjerite baš svaki zadatak?

Astrolozi često čuju slična pitanja: koji je horoskopski znak najbolji, koji je najzlobniji, ko se oblači najbolje, kom znaku Zodijaka ne treba vjerovati…

Istina je da na ova pitanja ne može da postoji stopostotno tačan odgovor – niko nije ni potpuno dobar, ni potpuno loš, ni savršen, ni katastrofalan u bilo kom polju.

Međutim, oni koji se razumiju u astrologiju stalno nas podsjećaju da su određene crte posebno izražene kod pripadnika pojedinih horoskopskih znakova.

Šta je to u njima, koliko god bili komplikovani, ipak vrlo jasno istaknuto i najsvojstvenije njima? Evo kratkih odgovora…

Ovan (od 21. marta do 19. aprila)

Prvi znak na listi jednostavno voli da bude broj jedan!

Vatrenoj prirodi Ovnova takmičarski duh nije stran, hrabri su i ambiciozni,
ako ih bacite u situaciju koja je izazovna – isplivaće kao pobjednici!

 

Bik (od 20. aprila do 20. maja)

Ako postoji znak koji će najradije provesti dan uživajući u masaži, toploj kupki, opuštanju uz prijatnu muziku ili na plaži, nesumnjivo je to Bik.

Pripadnici ovog znaka jednostavno su na tvom terenu kada im pružite bilo šta što pruža relaksaciju, pa ako želite da ih usrećite obradujte ih vaučerom za dan u spa centru i nećete pogriješiti!

Blizanci (od 21. maja do 20. juna)

Jeste li ikada bili toliko zauzeti da želite da se klonirate samo da biste sve stigli? Blizancima je tako svakog dana.

Spontani su, vedri, razoznali i uvijek su svuda. Za njih ne postoji nemoguće: spisak stvari kojima će se posvetiti je uvijek dug.

 

Rak (od 21. juna do 22. jula)

Rak je pravi simbol ovog znaka Zodijaka – kao što ova životinja uživa u talasima između obale i mora, tako i pripadnici ovog znaka istovremeno balansiraju svet materijalnog i emocije.

Vrlo su intuitivni, pa ne čudi što su Rakovi odlični astrolozi, a zanimljivo je da su spremni na sve kako bi zaštitili svoje emocije i ojačali svoju ljušturu.

Lav (od 23. jula do 22. avgusta)

Spremite crveni tepih – stiže Lav!

Strastveni, odani i nadaleko poznati po dramatičnosti, Lavovi su kraljevi životinja i kraljevi sveta. I oni nemaju ništa protiv svog kraljevskog statusa, biće teatralni, biće glasni, biće vatreni… Sve što treba da bismo vidjeli samo njih i s pravom im se divili!

 

Djevica (od 23. avgusta do 22. septembra)

Pripadnike ovog znaka odlikuju praktičnost, logika i sistematičan pristup životu.

Oni su realisti i perfekcionisti, ne plaše se da rade na sebi i ako imate neki važan zadatak – najpametnije je da ga poverite Djevicama.

Vaga (od 23. septembra do 22. oktobra)

Energija Vaga je jasna: ravnoteža, harmonija i pravda.

Pripadnici ovog znaka Zodijaka su opsjednuti simetrijom i teže joj u svim oblastima života, naročito kada je riječ o ljubavi.

 

Škorpija (od 23. oktobra do 21. novembra)

Neuhvatljive i misteriozne, Škorpije su među najneshvaćenijima od sih znakova Zodijaka.

Budući da je u pitanju vodeni znak, Škorpije koriste emocionalnu energiju kao gorivo i koriste svoju mudrost vrlo izraženo.

I hrabrost uglavnom “vuku” iz svoje spiritualnosti i snage ume, što ih čini i jednim od komplikovanijih i dinamičnijih znakova.

Strijelac (od 22. novembra do 21. decembra)

Vatreni znak bez granica – ovo je najkraći način da se opiše Strijelac.

Uvijek u potrazi za znanjem, Strijelac ide u svoje potrage kao da baca strijele i uvijek je na tragu avanture.

Obično se misli na njihove zavodničke pohode, ali pripadnici ovog znaka avanturom smatraju i potragu za kvalitetnom knjigom, putovanje iz snova, učenje novog jezika, šetnju do nepoznatog mjesta…

Jarac (od 22. decembra do 19. januara)

Za pripadnike ovog znaka najvrednije u životu je vrijeme, koje troše pametno.

Oni su strpljivi, temeljni, vrijedni i uspješno balansiraju svoj bogati unutrašnji život sa spoljnim i materijalnim svetom.

Vodolija (od 20. januara do 18. februara)

Iako u imenu ima reč “voda”, ovo je vodeni znak. Inovativan, progresivan i uvek revolucionaran, Vodolija je, uz to, i veliki humantarac.
Uvijek je posvećena tome da svet oko nje bude sretan i bolji.

Ribe (od 19. februara do 20. marta)

Najintuitivniji znak Zodijaka svakako su Ribe, koje su i osetljive i empatične.
One upijaju sve životne lekcije koje dođu do njih i potpuno prožive i sreću i bol, “unesu” se u svoje strahove i nade.

Budući da ih simbolišu dvije ribe koje plivaju u suprotnim pravcima, ovaj znak je stalno podijeljen između fantazije i stvarnosti.