Volonteri udruzenja za zastitu zivotinja u Novom Sadu pronasli su psa sa ekserom u glavi.Informaciju o zlostavljanju psa dobili su preksinoc oko 20 casova.Sugradjanka ih je obavestila,ali na licu mesta zatekli su kujicu gde joj ekser virio iz glave.Psa je pregledao veterinar i ustavljeno je da je ekser u glavi oko pet centimetara prosao kroz lobanju.Oni smatraju da je to iskljucivo ljudsko delo.

Foto printscreen

Ubrzo se saznalo da je pas cipovan da je star deset godina i da ima svog vlasnika i zove se Kaja.Ovo je zlostavljanje i pokusaj ubistva gde je odmah obavestena policija,a inspektori su uzeli izjave od veterinara i volontera.

Druga patrola je pronasla vlasnicu i iz razgovora sa njom su saznali da je ona voljeni pas, da se zove Kaja, da su je kao stene doneli iz Beograda.

Foto printscreen

Kuja je prema recima njene vlasnice prekljuce oko 16 casova otisla sa vlasnicom do prodavnice,jer se i ranije desavalo da sama izadje i sa vlasnicom krene.Nije je bilo cetri sata i za to vreme se dokopala osoba koja joj nanela teske povrede.

Volonteeri napominju da je ovo peti slucaj nasilje nad zivotinjama u kratkom vremenskom periodu.Tri psa su pronadjeni sa izcupanim noktima,a pocinilac nije pronadjen.

Izvor www.danasnje.com