Sve je počelo kada su psi pomogli Mackenzinoj majci Diedre kada se borila s rakom debelog crijeva. Oni su joj pomogli da lakše prođe kroz terapiju i jedini su je uspijevali oraspoložiti.

Tada počinje njihova misija u kojoj majka, kćerka i njihovih devet pasa donose sreću onima kojima je očajnički potrebna.

Diedre je odigrala ključnu ulogu u ostvarenju kćerkinog sna. Psi su postali dio njene porodice i Diedre je bila njihova prva pacijentica. Na početku su imali sedam pasa.


Kada su prošli kroz teško razdoblje otvorili su Instagram profil na kojem su podijelili svoje aktivnosti i ulogu pasa koji pružaju podršku i utjehu bolesnim ljudima. Također su usvojili još dvoje štenadi pa sada imaju devet pasa.


Nažalost, Diedre nije uspjela dobiti bitku s opakim rakom, ali je ostavila sjeme sna koji je Mackenzie uspjela ostvariti. Stvorila je The Newf Crew, neprofitnu organizaciju posvećenu pružanju terapije s psima.

Organizaciju vode Mackenzie i njenih devet pasa: Guinness, Murphy, Storm, Skyy, Aisling, Oliver, Belle, Duncan i Coeli. Tri psa su prošla potrebnu obuku kako bi postali psi za terapiju.


Ovi psi također su pomogli Mackenzie da se izbori sa svojom boli.

“Da nije bilo mojih pasa, čini mi se da nikada ne bih ustala iz kreveta”, rekla je.