Hrabar potez jedne sedamnaestogodšinjakinje

Ova devojka još od 17. godine samostalno podiže mlađu braću i sestre nakon što su izgubili oba roditelja od agresivne vrste raka.

Danas dvadesetjednogodišnja Samanta Rodrigez već četiri godine je roditelj svojoj mlađoj braći i sestrama koje odgaja u Orlandu na Floridi.

Samanta se samostalno brine o šesnaestogodišnjoj Milagros, petnaestogodišnjoj Brendi, dvanaestogodišnjem Majklu, devetogodišnjoj Beli i sedmogodišnjoj Destini.

– Kada su roditelji umrli imala sam 17 godina. Oni su još uvek bili deca i neko je morao da se brine o njima.

Njihova majka Lisa Smit 2013. godine obolela je od agresivnog raka grlića materice, a samo tri godine nakon toga njihov otac Aleksander oboleo je od limfoma i ubrzo preminuo.

devojka sama odgaja braću i sestre

foto: printscreen/youtube/The View

Tada je Samanta ozbiljno shvatila svoju ulogu staratelja, pa ih redovno vodi u školu, kod lekara i na sportske aktivnosti.

Ujedno im pomaže i oko domaćih zadataka, a nekako nalazi vreme i da studira dok ujedno radi kao konobarica kako bi izdržavala porodicu.

– Nasledila sam mnogo snage od svoje majke. Provodila sam mnogo vremena sa njom i zato kada smo je izgubili sam znala da u svakom smislu te reči želim da budem kao ona. – rekla je.

U vreme kada se majka razbolela, Samanta je napustila školu kako bi se brinula o njoj, ali na obrazovanje ipak nije zaboravila, pa je pre nekoliko godina dobila i diplomu.

– Kada sam shvatila da želim da moja braća i sestre postanu uspešni ljudi kada odrastu, shvatila sam da moram da se vratim u školu i ja im budem primer. Jako sam srećna, oni me zapravo čine srećnom jer su moja porodica i ništa mi nije teško. – zaključila je ova hrabra devojka u razgovoru za “ABC”.

Svaka čast!

(T.T./Telegraf.rs)