Teresa Provo (89) živi sama u Chicagu, a dane u izolaciji provodi uz televiziju, računalne igre i, naravno, svoju šivaću mašinu. Kada je koronavirus uzeo maha po cijelome svijetu, baka Terry odmah je pomislila na sigurnost svoje mnogobrojne obitelji.

Nakon što je prikupila svu tkaninu koju je mogla, ova 89-godišnjakinja bacila se na šivanje zaštitnih maski za svakoga od svojih 50 članova obitelji i prijatelja – a potom ih je slala po cijelom Chicagu, Wisconsinu, Floridi, Minnesoti i Kaliforniji.

Creative X Change@createxxchange

89-Year-Old Sews 600 Masks While Listening to The Beatles – WATCH http://dlvr.it/RV45Mg 

Prikaži sliku na Twitteru
Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Creative X Change

Sve je lakše uz omiljenu glazbu

Svaka je maska personalizirana za onoga komu je namijenjena. Neke su oslikane omiljenim sportskim momčadima, poput Chicago Cubsa ili Blackhawksa, i uključuju poruke ohrabrenja. Dok je šivala maske, kreativna starica cijelo je vrijeme slušala Beatlese.

“Ona jednostavno voli Beatlese, ali tko ih ne voli?!” izjavila je njezina unuka Amy Szabo za GNN.

 

Više od 600 maski u dva tjedna

Kada se pročulo za bakin pothvat, u poslu joj se pridružio njezin “Red Hat Club”, skupina starijih osoba koje uživaju u lokalnim predstavama i priredbama, kako bi napravili još maski za stanovnike staračkoga doma u kojemu Terry živi. I tako je vrijedni tim u kratko vrijeme sašio više od 600 maski!

“Trebalo nam je dva tjedna, ali gotovi smo! I dalje radim na nekim maskama”, pohvalila se Provo. U trenutku dok je Amy snimala ovaj video, u pozadini je svirala vjerojatno najprikladnija pjesma Beatlesa za ovu krizu u kojoj se svi nalazimo.

Izvor:net.hr