Od svih horoskopskih znakova, njih nekoliko se ističe po svom predivnom karakteru. To su sljedeći:

Lav: Lavovi su izuzetno darežljivi i dragi. Odlično umiju motivisati ljude oko sebe i podstaći ih da budu bolji i produktivniji. Veoma su lojalni u prijateljstvu i vezama. Učiniće sve da usreće drage ljude.

Vaga: Ovaj znak Zodijaka je jako prijatan i izbalansiran.Ne upuštaju se u sukobe i imaju veliko srce. Veoma su racionalni i spremni donijeti dobru odluku u svakom trenutku. Prijatelji će ih obožavati zbog njihove luckaste prirode i optimizma koji ne gube ni u teškim situacijama.

Rak: Svi su rakovi dobrodušni i dragi, pa ne čudi što se nalaze na ovoj listi. Ti ljudi definitivno mogu izgledati dosadno onima koji ih ne poznaju dobro, ali njihova narav je uvijek draga i razigrana. Dragim osobama uvijek otvoreno pokazuju koliko im znače.Puni su empatije i saosjećanja i za svoje prijatelje će biti dostupni u svako doba dana ili noći.

Djevica: Praktične i racionalne, ali ni malo obične i dosadne. Iskrene su, neiskvarene i direktne. Nisu hvalisave i zbog toga ih drugi vole i poštuju.Djevice su nepravedno osuđene i iskritikovane, ali pod njihovom maskom krije se nježno srce. Predstavnici ovog znaka pokušavaju zaštiti sve oko sebe. Djevice će učiniti sve za prijatelja i porodicu, jer onoga koga jednom zavole – vole uvijek.