Svaki čovjek ima karakteristične, „svoje“ strahove koji ga razlikuju od drugih.

Tako je i sa horoskopom. Bikovi se, recimo plaše finansijske nesigurnosti, a Rakovi da će se nešto dogoditi njihovim porodicama.

Ali postoje dva znaka koja se, više od ostalih, plaše ulaska u zrelo doba života i samoće.

Toliko se plaše starenja da čine sve da ostanu mladi. Ako ništa drugo, ono bar duhom.

To su Škorpije i Ovnovi.

Ovan

Ovaj vatreni znak na prvi pogled izgleda kao da nema nikakvih strahova. Vječito u pokretu, kolovođa svega i svačega kao i glavni animator u društvu, Ovan upada u sopstvene fobije kad ostane sam.

Njemu nije starenje toliki problem kao Škorpiji, ali ga samoća ubija.

Zato mu je stalno potrebno društvo ili bar neka osoba na koju uvek može da se osloni. Iako se priča da su pustolovi i da bi sami u svetu od svih znakova najbolje mogli da se snađu, Ovnovi ipak u sebi imaju lične nesigurnosti, naročito ako im se nešto dogodi daleko od porodice, prijatelja i civilizacije.

Škorpija

Za pripadnice ovog znaka, botoks, fejslifting i drugi estetski zahvati su osmo čudo svijeta. Niko se ne plaši starenja kao Škorpija.

Jeste da su ljudi rođeni u ovom znaku po prirodi hrabri i umiju da istrpe nevjerovatan bol, u njima raste panika od pomisli da će jednom u životu postati nepoželjni, naročito u seksualnom pogledu.

Plaši ih i da saznaju da im je voljena osoba bila nevjerna jer bi je odmah ostavili, ali šta onda? Šta ako ih niko onda ne bude htio?

Te dileme razaraju Škorpiju.

Zato se starije Škorpije, naročito bake i deke po svaku cijenu kreću, druže sa vršnjacima i paze na partnera samo da ne bi ostale same ili neželjene.