Salerno (59) posjeduje oko 80 apartmana s oko ​​200 podstanara raspoređenih po Williamsburgu i Greenpointu. Naveo je da je odluku donio nakon što je čuo više stanara koji su imali novčanih problema zbog virusa

Stanodavac iz Brooklyna najavio je da će se zbog pandemije koronavirusa odreći najma za april za sve svoje podstanare, a ima ih oko 200.

Mario Salerno 30. marta na ulazna vrata svih svojih zgrada postavio je obavijest koja je njegovim podstanarima izmamila osmijeh na lice.

“Zbog nedavne pandemije koronavirusa covid-19 koja utječe na sve nas, imajte na umu da se odričem stanarine za travanj”, pisalo je na njoj.

Salerno (59) posjeduje oko 80 apartmana s oko ​​200 podstanara raspoređenih po Williamsburgu i Greenpointu. Naveo je da je odluku donio nakon što je čuo više stanara koji su imali novčanih problema zbog virusa.

Na pitanje novinara koliko će biti u gubitku, Salerno je rekao da mu je važnije zdravlje ljudi. “Želim da svi budu zdravi”, rekao je. “O tome se radi.”

Rođen u srcu Williamsburga na aveniji Metropolitan, Salerno je naslijedio benzinsku stanicu svog oca i postao je poznata figura u zajednici. Za NBC Salerno je izjavio kako mu je važnije zdravlje ljudi te da nisu gladni. “Kažem, ne brinite se zbog plaćanja meni, brinite se o svom komšiji i brinite se o svojoj porodici.”

Kaitlyn Guteski, jedna od njegovih podstanarki, morala je zatvoriti frizerski salon i nema prihoda. Nije znala kako će namiriti stanarinu i već se bojala da će se morati vratiti živjeti s roditeljima. “On je Superman”, opisala je Salerna. “Predivan čovjek”, prenosi Index.hr.