Džuli Loving iz Amerike odlučila je da bude surogat majka svojoj ćerki kako bi joj pomogla da dobije svoje dete.

Breana Lokvud susrela se sa nekoliko bezuspešnih vantelesnih oplodnji, a nakon brojnih operacija i pobačaja saznala je da neće moći da postane majka.

Tada je njena 51-godišnja majka Džuli istupila jer nije želela da prihvati da njena ćerka ne može da ima svoje potomstvo i insistirala da ona nosi bebu svojoj ćerki.

Termin porođaja je 12. novembar, a buduća majka Breana (29) kaže da je njena i majčina veza sada bliskija nego ikada.

– Moja majka želi da bude baka toliko snažno koliko ja želim da bude majka, pa je uradila sve što je bilo u njenoj moći da nam ovu želju ispuni – kazala je Breana.

Breana je dve godine sa suprugom pokšavala da začne bebu ali nakon brojnih pobačaja i neuspelih vantelesnih oplodnji srce joj je bilo slomljeno. Poslednje razočarenje bio je gubitak blizanačke trudnoće.

trudnoća rode bebe

foto: pixabay.com/Telegraf

Njena majka je tada došla na ideju da ona bude surogat majka njenom unuku. Inače u odličnoj formi, žena koja trči maratone u 51. godini bila je sigurna da može da izgura trudnoću.

Pre nego što su doktori dali zeleno svetlo buduća baka morala je da ide na nekoliko specijalističkih pregleda kako bi se doktori uverili da će njena trudnoća biti sigurna.

Srećom sve je prošlo uspešno, početkom marta saznali su da je Džuli trudna sa bebom svoje ćerke i svojim unukom.

Tek sada kada je trudnoća malo odmakla, kažu da mogu da se raduju dolasku novog života, a ovaj gest dokazuje činjenicu da je ljubav majke prema detetu bezgranična.

(Telegraf.rs)