Dobro znanu poslovicu da je pas najbolji čovjekov prijatelj u svakom smislu je opravdao odani pas Boncuk iz Turske koji je šest dana ispred bolnice čekao svog oboljelog vlasnika.

Kada je 14. januara Cemal Senturk vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu Medical Park u Trabzonu, Boncuk je pobjegao iz njegovog stana i pratio ga je. Svaki dan je strpljivo čekao da njegov vlasnik izađe iz bolnice.

Bolničko osoblje obavijestilo je Senturkovu porodicu o tome da Boncuk čeka ispred bolnice nakon čega su ga vratili kući. Ipak, pas je ponovo uspio da pobjegne i vrati se pred bolnicu gdje je šest dana čekao vlasnika, rekao je direktor bolnice Medical Park Murat Ercan. Bolničko osoblje svakodnevno je hranilo psa i brinulo o njemu, baš kao i o njegovom vlasniku.

Kako bi pokušao da utješi psa, Senturk je svaki dan tokom boravka u bolnici komunicirao s Boncukom kroz prozor. Njih dvojica inače su zajedno već devet godina.

Kada je konačno otpušten, Senturk se s Boncukom susreo na kapiji bolnice, a emotivnom susretu svjedočili su brojni medicinari i prolaznici.