‘Sigurna sam da ne htio nikako drugačije’, rekla je kćer

Margaret i Derek Firth,  umrli su prošlog tjedna u  bolnici u britanskom Traffordu; oboje u 92. godini, u svega tri dana razmaka. Usprkos covidu, uspjeli su se vidjeti prije smrti, a posljednja fotografija para, krevet do kreveta, dirnula je mnoge.

Zbog covida-19, Margaret je prvotno primljena u bolnicu Wythenshawe, ali je kasnije prebačena na Trafford. Kasnije, kada je i Derek  primljen u bolnicu, liječnici su pristali i njega premjestiti, kako bi bio sa suprugom, svjesni da će se par teško pobijediti bolest.

Njihova kći Barbara Smith za MEV se prijestila dolaska oca u bolnicu, “Mama ga je samo pitala ‘gdje si bio do sad?”.  “Od tada joj se činilo da joj je bolje, činilo joj se da joj je dalo poticaj”, rekla je Barbara i nastavila: “Bio je to prilično tužan trenutak, ali bilo je zaista lijepo što su oboje bili zajedno.”

Liječnici dopustili da budu zajedno

Derek je  preminuo  31. siječnja, a Margaret je tri dana kasnije.  Oboje  su, obzirom na dob, patili od drugih zdravstvenih problema, ali primljeni su jer su se zarazili koronavirusom.  Prvo se zarazila majka, a kćer se prisjeća kako su ju nazvali iz bolnice.  “Rekli su nam da nisu zadovoljni njenim stanjem, kako strahuju da bi mogla otići i pitali nas bi li ju netko to želio posjetiti.  I naravno, moj je otac oduševljeno iskoristio priliku da ju vidi”, prisjeća se.

“Mislim da se tada vjerojatno zarazio, ali da budem iskrena, sigurna sam da bi on to tako i htio. Nema šanse da je ne bi išao posjetiti”, kaže. Barbara (50) se zahvalila “nevjerojatnom osoblju bolnice” koje je  dopustilo posjete i drugim članovima obitelji prije nego što su preminuli.

Margaret i Derek vezu su počeli s 14 godina, a vjenčali su se u svibnju 1950. godine i veći su dio života živjeli u Partingtonu.  Margaret se školovala za strojara, a kasnije je radila kao čistačica u školi Broadoak na Traffordu, dok je Derek u početku bio mesar, a svoj radni vijek završio je kao radnik u trgovini.  Imali su petero djece, a kasnije su dobili 11 unučadi i četvero praunučadi. Barbara je rekla da su oba njena roditelja bila jako društvene osobe te se druženja nisu odrekli ni u starosti, bilo s obitelji bilo u lokalnim klubu umirovljenika.

 

Izvor:net.hr