Zakoni karme nam govore da sva naša djela moraju biti plaćena te da je rezultat svake naše akcije prirodni proces koji utiče na naš život.

Sve dobro što učinimo u životu će nam se vratiti, kao i ono loše. Ili ćemo biti kažnjeni ili nagrađeni za svoje misli i svoje želje. Svaka osoba je sposobna živjeti u harmoniji sa sobom i svijetom oko sebe, samo treba slušati Univerzum i ispunjavati njegove zahtjeve.

1. Pravilo: Briga o okolini; Svako od nas je dio ovog svijeta i svako od nas ima misiju da ga sačuva zato se trudite da učinite ovaj svijet boljim mjestom. Briga o svijetu i okolišu će učiniti život ljepšim vama i vašim potomcima.

2. Pravilo: Poniznost; U ovom svijetu smo okruženi različitim događajima i stvarima. Ono što moramo uraditi je vidjeti pozitivnu stranu svega. Negativnost nas može izjedati iznutra. 3. Pravilo: Razvoj; Vrijeme je prolazno i u njemu je sve neizbježno.

Svijet se neprestano mijenja i neprestano se kreće. Morate shvatiti i prihvatiti da ništa ne traje vječno. Naučite se brzo mjenjati isto kao što se i vrijeme mijenja i uvijek ćete biti korak ispred.

4. Pravilo: Velikodušnost; Vježbajte suosjećanje, razumijevanje, strpljenje i empatiju.

Te vještine će vam pomoći da učinite svoj život lakšim i pomoći će vam da zračite pozitivnom energijom. Ako se vi budete rudili da budete dobra osoba bićete dobar primjer svojoj djeci.

5. Pravilo: Inspiracija; Ostanite vjerni svojim snovima i svojim ciljevima i nikada nemojte odustajati od njih.

Nadahnite druge i nađite inspiraciju u drugima. Oni koji se uvijek trude da idu naprijed dobijaju sve.