Ako želite voditi bogat život, ostvariti sve što ste oduvijek htjeli važno je da imate visoke ciljeve, ali bez pohlepnosti.

To je ono u čemu mnogi griješe. Nije pogrešno imati velike snove, velike ciljeve, velike želje. Pogrešno je željeti sve odmah i sada, i bez odlaganja… Pogrešno je zahtijevati da dobijete sve ono što želite a nimalo se ne trudite da to svojim djelima postignete.

Što više toga zahtijevate više ćete biti razočarani i nezdovoljni. Biti ljut jer niste dobili od života nešto što ste očekivali je suludo? Koliko ste uopšte truda uložili u to? Gledajte na sreću kroz fundamentalne stvari. Srećna majka nije ona čija su djeca najuspješnija, već ona čija su djeca najsrećnija.

Srećna žena nije ona koja ima bogatog supruga, već onog koji je voli i podržava. Srećno dijete nije ono koje ima bogate roditelje već ono koje je voljeno i zbrinuto. Zato, svaki put kad se osjećate ogorčeno zbog nečega što niste dobili vratite se osnovama života.

Da li imate dovoljno za život? Da li imate dovoljno za sreću? Mnogi ljudi koji su toliko pohlepni na ova pitanja će dati odričan odgovor dok zapravo imaju sve uslove da budu srećni. Sreću možete pronaći u malim stvarima, i u onim stvarima koje već imate kod sebe.

Budite ambiciozni ali se potrudite da ambicija ne pređe u pohlepu jer ona ništa dobro ne donosi. Biti pohlepan znači nazadovati u životu i prizivati siromaštvo. Biti zadovoljan onime što imate znači prizivati obilje i dugoročnu sreću. Vi birate šta od to dvoje želite.